Един активен потребител на Telegram се оценява на 50 долара(снимка:

...
Един активен потребител на Telegram се оценява на 50 долара(снимка:
Коментари Харесай

Telegram се готви за IPO с оценка от $50 милиарда


Един деен консуматор на Telegram се прави оценка на 50 $
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на известния месинджър Telegram се приготвя за първично обществено предложение на акции (IPO). В момента компанията избира борса, на която да пусне 10-25% от акциите си, съгласно съветски медии.

Telegram обмисля две благоприятни условия да стане обществена в околните две години – непосредствено листване и потребление на SPAC-компания. Според обява на, по време на IPO-то Telegram може да бъде оценена на 30-50 милиарда $. Един деен консуматор на месинджъра се прави оценка на 50 $.
още по тематиката
Повече от 40% от потребителите на Telegram се намират в Азия, което допуска, че компанията може да избере за IPO някоя от азиатските тържища. Твърди се, че все още Telegram преглежда разновидности с нюйоркската NASDAQ и хонконгската фондова борса.

През март на борсата в Санкт Петербург се появиха еврооблигации на Telegram и квалифицираните вложители получиха опция да търгуват с тях. По-конкретно два капиталови фонда от Абу Даби – Mubadala Investment Company и Abu Dhabi Catalyst Partners – вложиха в облигации на компанията по 75 милиона $. Руският фонд за директни вложения (RDIF) също разгласи закупуването на скъпи бумаги на Telegram.

След набиране на средствата, шефът на компанията Павел Дуров съобщи, че това ще разреши на Telegram да продължи световния си напредък, като в същото време резервира своята самостоятелност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР