Един акт 16 ще зарадва цяла българия. До 14 часа

...
Един акт 16 ще зарадва цяла българия. До 14 часа
Коментари Харесай

Еврика! Акт 16 за интерконектора с Гърция. Фон дер Лайен реже лентата

Един акт 16 ще зарадва цяла българия. До 14 часа на 28 септември се чака да има позволение за прилагане на интеркотектора с Гърция, разгласи ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Той увери, че след излизането на Акт 16, още в четвъртък ще бъде направен съответния отчет и в петък КЕВР има подготвеност да разиска и финалните решения, които са нужни, с цел да може
на 1 октомври интерконекторът да бъде открит публично.
На събитието ще участват ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентите на Северна Македония и Сърбия, както и гръцкият министър председател. Домакин на церемонията ще е българският държавен глава Румен Радев.

Директорът на “Булгаргаз ” Деница Златева удостовери, че стартирането в употреба на интерконектора ще намали цената на синьото гориво у нас.
“Благодаря на КЕВР за напъните,
и на служебното държавно управление, сполучливо да започва интерконектора на 1 октомври. Видно е и от цената, която заявяваме, и от разликата, която оповестих при доставка през краткотрайната точка и на точка в контракта какъв е резултата върху бизнеса и върху потребителите. Що се отнася до “Булгаргаз ” се надяваме, че посредством тези процедури
ще реализираме устойчива и добра конкурентна цена.
Все отново те за обвързани и с тържищата и сме подвластни каква е волативността на борсовите показатели. Надявам се такива стресови нараствания да бъдат избегнати, само че се намираме в комплицирана геополитическа конюнктура и не всичко е в ръцете на публичния снабдител. Каквото зависи от нас, ще създадем, да има добър микс на цената. ”, посочи тя.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР