Еди Ван Хален, китарният виртуоз, чиито зашеметяващи скорост, контрол и

...
Еди Ван Хален, китарният виртуоз, чиито зашеметяващи скорост, контрол и
Коментари Харесай

Световни звезди скърбят за Еди Ван Хален

Еди Ван Хален, китарният виртуоз, чиито зашеметяващи скорост, надзор и нововъведение трансформират бандата му " Ван Хален " в една от най-великите хард рок групи, умря на 65-годишна възраст след дългогодишна борба с рака. След като схванаха за гибелта му негови сътрудници музиканти засвидетелстваха почитта си в обществените мрежи, оповестиха международните организации и сп. " Пийпъл ".

" Той беше най-хубавият татко, който можете да си визиите. Всеки един миг, прекаран с него на или отвън сцената, беше подарък. Сърцето ми е разрушено. Не мисля, че в миналото ще се възстановя от тази загуба ", написа в Туитър синът му, басистът и член на " Ван Хален " Волфганг Ван Хален.

Представители на Еди Ван Хален не разкриват детайлности към кончината му. Според сп. " Пийпъл " музикантът е умрял в болница в региона на Лос Анджелис, заобиколен от брачната половинка си Джани, сина си и други членове на фамилията.

След новината за кончината на Ван Хален почитатели се стекоха към звездата на " Ван Хален " на холивудската Алея на славата, с цел да слагат цветя и перца за китара, а известни музиканти отдадоха респект към своя сътрудник в обществените мрежи.

Сами Хагар, някогашен член на образуваната през 1972 година група " Ван Хален ", разгласява своя фотография с Еди Ван Хален, съпроводена от текста: " Съкрушен и без думи. Изпращам цялата си обич на фамилията ".

 Световни звезди скърбят за Еди Ван Хален (СНИМКИ)

Ники Сикс, съоснователят на " Мотли крю ", показа, че е " смачкан " от вестта за кончината на Ван Хален. " Почивай в мир, Еди. Ти промени нашия свят. Ти беше Моцарт на рок китарата ", написа Сикс.

Джийн Симънс от " Кис " също отдаде респект към " Бога на китарата ". " Сърцето ми е разрушено. Еди освен беше Бог на китарата, само че човек с прелестна душа. Почивай в мир, Еди ", гласи туитът на Симънс.

" Раят ще се наелектризира ", написа в обществената мрежа Лени Кравиц, описвайки Еди Ван Хален като " легенда " и " музикален модернист ".

" Почивай в мир, китарна легенда. Ще ни липсваш ", написа и английския артист Били Айдъл.
 Световни звезди скърбят за Еди Ван Хален (СНИМКИ)

Съоснователят на " Блек сабат " Гийзър Бътлър окачестви Еди Ван Хален като " същински благородник и същински талант ". " Тъкмо когато си мислех, че 2020 година не може да стане по-лоша, разбрах, че Еди Ван Хален си е отишъл. Шокиран съм. Той беше един от най-приятните и земни хора, с които в миналото съм се срещал и концертирал. Истински благородник и същински талант. Почивай в мир ", написа Бътлър в Туитър.

Актьорът Марк Хамил, влезнал в ролята на Люк Скайуокър в галактическата сага " Междузвездни войни ", сервира съболезнования на Волфганг Ван Хален, допълвайки: " Почерпи разтуха от това, че той вечно ще бъде запомнен като един от най-невероятните китарни виртуози на рока ".
 Световни звезди скърбят за Еди Ван Хален (СНИМКИ)

Водещият на ток шоу Джими Кимъл на собствен ред показа, че " два от най-хубавите часа в живота си е прекарал в диалог с Еди Ван Хален ". " Да, той беше популярен музикант, само че и също занимателен и обаятелен човек, който ще липсва доста ", съобщи Кимъл.

" Ще се забележим в идващия живот ", написа в Туитър Валери Бертинели, някогашната брачна половинка на Еди Ван Хален и майка на Волфганг Ван Хален.

Еди Ван Хален е считан за един от най-великите китаристи дружно с Джими Хендрикс, Ерик Клептън, Джими Пейдж. Той е измежду най-продаваните 20 реализатори на всички времена.

Групата му е въведена в Залата на славата на рокендрола през 2007 година Списание " Ролинг стоун " слага Еди Ван Хален на осмо място в класацията си на 100-те най-велики китаристи на всички времена. През 2012 година читателите на сп. " Гитар уърлд " избират Ван Хален за най-великия китарист на всички времена, напомнят Асошиейтед прес и Ройтерс.

Еди Ван Хален свири на китара в един от знаковите сингли на 80-те години - " Beat It " на Майкъл Джексън.

Музиката на " Ван Хален " звучи във филми ( " Миньоните ", " Ела, изпей! " ), телевизионни шоута ( " Клуб " Веселие ", " Слънчева Филаделфия " ), видеоигри, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР