Еди Хърн се включи в противоречивия дебат, който доминира в

...
Еди Хърн се включи в противоречивия дебат, който доминира в
Коментари Харесай

Хърн смята, че Усик е симулирал срещу Дюбоа

Еди Хърн се включи в спорния спор, който господства в диалозите след борбата, откогато Олександър Усик победи Даниел Дюбоа в Полша. Украинецът сполучливо отбрани своите международни трофеи на WBA, WBO и IBF за повторно, като нокаутира Дюбоа в деветия рунд.

Една от главните полемики от този момент е дали Дюбоа е хванал Усик с удар под пояса в петия рунд. Това беше единственият му действителен миг на евентуален триумф в една тежка нощ, в която той се бореше да влезе в обсег и да реализира нещо значимо.

С течение на дните боксовите почитатели, специалисти, бойци и рефери наподобява са разграничени по отношение на това дали ударът е бил по разпоредбите или не. Реферът не отсъди нокдаун, а Усик получи над 3 минути, да се възвърне.

„ Удари тъкмо пояса му. По-голямата част от този удар, този пестник, беше доста покрай доста рискова зона “, разгласи Хърн пред Matchroom Boxing.

Въпреки това, Хърн към момента счита, че Усик се е възползвал оптимално от опцията за отмора. Той също по този начин даде мнението си дали единният първенец щеше да отброи съдията, в случай че ударът беше счетен за легален.

„ Дали се възползва оптимално, като си даде доста време за отмора? 100%. Имаше ли шанс, тъй като в случай че беше няколко инча по-високо, може би нямаше да стане. Щеше ли да стане, в случай че трябваше? Да, по този начин мисля. "

Следващото за Усик е наложителна отбрана на коланите му против Филип Хргович, която Хърн чака да бъде подредена скоро, до момента в който Дюбоа ще би трябвало да възвърне и да начертае нов път назад към битката за международната купа – това е в случай че неговият тим не апелира WBA за има подреден реванш е сполучлив.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР