Еден Азар може и отдавна вече да не е сред

...
Еден Азар може и отдавна вече да не е сред
Коментари Харесай

Еден Азар се прицели в титлата от Мондиала

Еден Азар може и от дълго време към този момент да не е измежду най-хубавите футболисти на планетата, само че фактът, че към момента е считан за капитан на белгийския народен тим значи, че върху плещите му продължава да тегне отговорността да поведе най-талантливото потомство в историята на страната към исторически първи успех на международно състезание.

„ Длъжни сме да сложим летвата високо. Ще се постараем да подобрим достижението си от 2018 година Осъзнавам, че ще бъде мъчно. Щастлив съм, че съм капитан на този необикновен тим и огромна футболна нация, така че сме длъжни да си заложим високи цели “, сподели Азар пред формалната страница на ФИФА.

31-годишното крило падна жертва на голям брой травми и ниска самодисциплина, откогато напусна Челси в посока Реал Мадрид против €115 млн. през 2019 година Останалите му сътрудници от „ златното потомство “ на Белгия също поизгубиха инерцията с леки изключения. Ромелу Лукаку записа нулева година при завръщането си в Челси, а при повторния си престой в Интер страда прекомерно постоянно от травми. Аксел Витцел, Тома Мюние и Тоби Алдервейлд са в зенита на своите кариери. Единствено Кевин де Бройне и Тибо Куртоа като че ли поддържат добре познатото високо равнище, само че и те към този момент са в 30-те си години.

Това в действителност може да се окаже последната опция за Белгия в околните десетилетия, с цел да се добере до международния връх, когато след месец „ алените дяволи “ се включат в Мондиала в Катар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР