Ед Снекенбергер не е знаел какво да очаква, когато влиза

...
Ед Снекенбергер не е знаел какво да очаква, когато влиза
Коментари Харесай

85-годишен мъж предложи брак на дама, чието сърце разбил преди 60 години

Ед Снекенбергер не е знаел какво да чака, когато влиза в ресторант в Хагерстаун, Мерилендден преди Великден предходната година. Той е щял да се срещне с първата си обич, Присила Матени, която не е виждал от 60 години, откакто е прекратил годежа им през 1963 година с изненадващо писмо.

„ Спомних си тази дама, която евентуално бях наранил преди 60 години “, споделя Ед пред People. — „ И трябваше да кажа, че скърбя. “

Присила не е желала да има нищо общо с него, само че насилствено се съгласява да се срещне с мъжа, който разрушава сърцето й преди десетилетия. Близо осем месеца след срещата им – която тя считала, че ще стартира и приключи на кафе – Ед и Присила се женят на 7 декември 2022 година в лутеранската черква „ Свети Марк “ в Хагерстаун, където Ед и фамилията му са членове, откогато той е дете.

„ Случи се знамение “, споделя той. „ Чувствам се толкоз блажен да бъда с тази дама. “

Преди срещата им напролет на 2022 година Ед, който в този момент е на 85 години, за финален път прекарва време с Присила, на 83 години, при започване на 1963 година Те се сгодяват през септември1962 година, обявявайки тази добра вест в локалния вестник The Herald-Mail. По това време Ед, който е израснал във плантация отвън Хагерстаун, посещава лицей на няколко часа път в университета на Западна Вирджиния. Присила, родом от Хагерстаун, няколко пъти взима рейса, с цел да посети годеника си. Но през март 1963 година тя получава ненадейно писмо.

„ Разбира се, че бях разчувствана, тъй като си помислих, че това е едно от хубавите писма, които получавах “, спомня си тя. „ И това беше писмо от благият ми Джон, в което се споделяше, че той скапва годежа ни. “

Сега Ед признава, че когато е написал това писмо, е чувствал финансовия напън на учебното заведение, и че концепцията за брак е станала непостижима.

„ Това разруши сърцето ми, което той даже не знаеше “, споделя Присила, „ тъй като по този начин и не го видях или не разговарях с него по-късно писмо. “

Тя продължава с живота си и е работела като секретарка, когато среща Уоли Матени. През ноември същата година те се женят.

„ Просто в действителност си мислех “, споделя тя за първия си брачен партньор, „ че Господ го е изпратил при мен, с цел да излекува разрушеното ми сърце. “

Междувременно Ед е обхванат от образованието си, взимайки магистърска и докторска степен по машинно инженерство в университета на Западна Вирджиния (WVU). През 1968 година той се дами, казвайки „ Да “ на Скоти Хансбру, друга жена от родния му град. В продължение на 36 години Ед преподавав катедрата по машинно и аерокосмическо инженерство на WVU. Работил е и за федерални организации, в това число НАСА.

И двете двойки имат деца, а по-късно и внуци. Когато брачният партньор на Присила Уоли умира през 1986 година, тя остава в Хагерстаун, отдадена на своята лютеранска черква и семейство. През октомври 2021 година брачната половинка на Ед Скоти почива. След 53 години брак, той е вдовец. Една нощ водил дългиразговори с двете си сестри. Тези диалози му помогнали да осъзнае, че има неразрешени проблеми с дамата, за която е желал да се ожени през 1962 година

„ Скърбях “, споделя Ед. „ И най-малката ми сестра, някъде напролет на предходната година, сподели: „ Присила беше толкоз добра дама. “

И по този начин, той взема решение да я откри. „ Реших, че би трябвало да кажа, че скърбя “, изяснява Ед. В рамките на една седмица, през април 2022 година, той вижда Присила Матени да разяснява във Фейсбук страницата на лутеранската черква „ Свети Марк “ в Хагерстаун -църквата, която той е посещавал като дете. Той й изпраща покана за другарство. Тя отхвърля.

„ Помислих си: „ Какво му е на този човек? “, спомня си Присила. „ Не желая да съм другар с него във Фейсбук. “

Тя пренебрегва известията, които той й изпраща посредством Messenger.

„ Казах й, че тя е желанието на сърцето ми “, споделя Ед.

„ Реших, че е прекомерно самоуверен “, прибавя Присила.

Невъзмутим, Ед се обръща към църквата и моли нейния секретар да съобщи желанието му да се събере с Присила, когато се върне в Хагерстаун за Великден.

„ Казах на секретаря: „ Кажи му, че не желая да го виждам “, спомня си Присила. „ Помислих си „ Какво става? Защо желае да ме види в този момент по-късно, което ми аргументи? “

Присила взема решение, че единственият метод да се „ отърве от него “ е да се срещне с Ед на кафе в „ Панера “, когато се върне в града. На Разпети петък тя му изпраща известие.

„ Ще схвана какво става “, споделя тя, „ и това ще бъде краят “.

Двамата беседват два часа. Ед желае телефонния ѝ номер и адреса на Присила. „ Но в действителност, когато си потеглих от " Панера ", не чаках да го видя още веднъж “, споделя тя. Същата вечер Ед ѝ се обаджда. „ Имах много неприятна вечер и плаках, тъй като мисля, че разбрах, че към момента имам някаква обич към него “, споделя Присила. — „ Което евентуално бих отрекла. “ За да не види още веднъж Ед, Присила пропуща църквата и гледа Великденската работа в интернет. След като завършва, Ед ѝ се обаджда, че е пред вратата ѝ.

„ Тя ме пусна да вляза “, споделя той. " Неделя следобяд беше времето, когато пламъците - не можахме да ги задържим. "

Двойката се прегърща. „ За мен беше като че ли 60 години просто си отидоха “, споделя Ед, който още един път моли Присила да се омъжи за него същия следобяд.

„ Уау, не съм подготвена за това, прекомерно рано е “, спомня си Присила за изненадващото предложение. „ Нямам проекти да се бракосъчетавам още веднъж. “

След като Ед се връща в дома си в Моргантаун, той не може да спре да мисли за Присила. Той даже споделя на дъщерите си, че е влюбен в жена, която познава още преди да срещне майка им. Почти всеки уикенд Ед върви до Хагерстаун, с цел да посети Присила. През юни тя приема предлагането му и те още веднъж се сгодяват.

„ Едно от нещата, които ни събраха първоначално, беше нашата религия в Бог и нашият християнски генезис “, споделя Присила, която за първи път се среща с Ед в края на тийнейджърските си години по време на дейностите на техните лютерански църкви. „ Знаех, че той към момента е добър християнин и е доста грижлив, благ човек “, споделя тя. „ Това са някои от нещата, които обичах в него преди. “

За Присила дълъг годеж звучало съвършено, само че Ед предлага женитба през есента. „ Това беше последователно намаляване от нейна страна от " в никакъв случай " до " съгласна съм “, споделя той.

Сега, след два месеца брак, когато двойката живее в дома на Присила, „ Не мога да бъда по-щастлив. Чувствах, че това е Божи подарък за мен “, споделя Ед. Присила, в това време, усеща същото. „ Той към момента е добър човек като цяло, благ, деликатен, грижлив. Хубаво е да имам някой като него в живота си и да споделяме остатъка от пътяси дружно. “ Сега двойката, която най-сетне се ожени, се любува на пътувания, посещава църквата, гледафилми и върви на симфонични концерти дружно.

„ Тя ме кара да се усещам с пет години по-млад “, споделя Ед. — „ Преизпълнен съм от благополучие. “

Снимка: Twitter

Междувременно Присила има няколко съвета за влюбените. „ Никога не губете вяра “, споделя тя. " В моя случай беше шокиращо. Просто се надявайте, че някой ден ще има някой, който ще пристигна. "

Или в нейния случай - който ще се върне.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР