Ед Шийран, Стинг, Деймън Олбърн и десетки други рок знаменитости

...
Ед Шийран, Стинг, Деймън Олбърн и десетки други рок знаменитости
Коментари Харесай

Ед Шийран и други рок звезди: Брекзит ще се отрази отрицателно върху музикалния бизнес

Ед Шийран, Стинг, Деймън Олбърн и десетки други рок звезди изрекоха в писмо, оповестено във в. " Обзървър ", опасенията си в резултат на излизането на Англия от Европейския съюз, предава Франс прес.

Писмото е адресирано до премиера Тереза Мей и в него се споделя, че в резултат на Брекзит страната може да се трансформира в " затвор за културата ". То бе формирано по самодейност на ирландския музикант Боб Гелдоф, който водеше акция за оставането на Обединеното Кралство в Европейски Съюз. Сред подписалите писмото попадат и имената на диригента Саймън Ратъл, на барабаниста на " Куин " Роджър Тейлър, а също по този начин и на американския артист Пол Саймън, предава Българска телеграфна агенция.

" Брекзит ще се отрази негативно върху всички браншове на музикалния бизнес, без значение дали става дума за турнета, продажби или авторски права. След оповестяването на Брекзит неговите негативни последици към този момент са налице за бизнеса. С рухването на курса на английската лира се усилиха цените на оборудването и за наем на звукозаписни студиа. Намалелите приходи на семействата значат и по-малко пари, отделяни от тях, за посещаване на концерти и за закупуване на музикална продукция ", се споделя в писмото.

Подписалите го показват своя безапелационен отвод да се озоват зад решетките на един " затвор за културата " след Брекзит, очакван за 29 март 2019 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР