Ед Дейви обвързва либерал-демократите с тройно заключване на пенсиите при всякакви обстоятелства

...
13-годишното обещание се върна в новините през последните седмици, като
Коментари Харесай

13-годишното обещание се върна в новините през последните седмици, като се разгоря дебат дали това е справедлива защита за пенсионерите на фона на криза на разходите за живот или скъпо обещание, платено от борещите се хора в трудоспособна възраст.

И в момента над министър-председателя Риши Сунак и канцлера Джереми Хънт се задават въпроси относно това дали ще се придържат към политиката в запълнете или коригирайте гредите на вратата, за да спестите малко пари - въпреки че Даунинг Стрийт настоя, че са ангажирани с тройното заключване.

Но сър Ед каза, че неговата партия е вкарала идеята в правителството и, независимо от всичко, ще продължи да има неговата подкрепа.

Говорейки за шоуто Sunday Morning with Trevor Phillips на Sky News по време на годишната конференция на своята партия в Борнмът, лидерът каза: „Либералдемократите първи измислиха тройната ключалка. .. торите не бяха запалени по него [но] ние го въведохме и смятаме, че беше много успешно.

„Консерваторите прекъснаха връзката между пенсиите и доходите през 1980 г. В продължение на 30 години, Британските пенсионери изостанаха от останалата част от Европа и станахме на дъното в лигата за държавна пенсия.

Lib Dems обещават назначаване на лични лекари в рамките на една седмица като проучване разкрива криза в селските райони

„Държавите, които са много по-малко богати от нас, плащаха на пенсионерите си, [все още] плащат на пенсионерите си повече, така че тройното заключване от либералдемократите беше предназначено да се опита да започне поправете това."

Изображение: Докладите предполагат, че канцлерът и министър-председателят са обсъждали бъдещето на политиката преди следващите избори

Сър Ед също каза, че неговата партия няма да търси намаляване или премахване на данъка върху наследството след доклади този уикенд твърдеше, че това е ход, обмислян от г-н Сунак преди следващите избори.

Също като се появи в Sky News Sunday Morning с Тревър Филипс, Грант Шапс, министърът на отбраната, изрази отвращението си от данъка ясно, наричайки го „особено наказателно и несправедливо“.

Но той каза, че правителството в момента е във „фискална усмирителна риза“, а канцлерът вече каза на пресата, че „не вижда място за намаляване на данъците ".

Министърът на отбраната Грант Шапс казва, че данъкът върху наследството е "наказателен и несправедлив"

Попитан за позицията на либералдемократите, сър Ед каза: "Наистина е ясно, когато лидер на консерваторите е в беда [когато] достигнат за данъка върху наследството. Те са го правили и преди, но никога не са го постигали.

"И мисля, че хората, които четат това, трябва да погледнат рекорда на консерваторите относно данъците. Те повишиха данъците за хората с по-ниски доходи и идеята че сега трябва да говорят за данък върху наследството, е доста абсурдно. Това би било намаление на данъците за най-богатите."

Следете цялото отразяване на Sky News от конференцията на либералдемократите в Борнмът по телевизията и онлайн

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР