econ.bgПреброяването е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване в страната, което се

...
econ.bgПреброяването е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване в страната, което се
Коментари Харесай

Следващото преброяване на населението ще се проведе от 22 януари до 15 февруари 2021 г.

econ.bg

Преброяването е най-мащабното изчерпателно статистическо проучване в страната, което се организира на всеки 10 години, съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски на брифинг в Народното събрание през днешния ден.

Преброяването е най-мащабното изчерпателно статистическо проучване в страната, което се организира на всеки 10 години, съобщи ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски на брифинг в Народното събрание през днешния ден, откакто Народното събрание одобри Закона за броене на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година. Той акцентира, че през 2021 година броене на популацията ще има във всички европейски страни, а данните от него ще послужат като основа при изработването на политики, които засягат всички жители.

В закона се регламентират подготовката, организацията и провеждането на преброяването през 2021 година. Установяват се общи правила за събиране, култивиране и разпространяване на данни за популацията и жилищния фонд, дефинират се отговорностите и отговорностите на органите на преброяването, преброителите и контрольорите.

За референтна дата, към която ще се отнасят събраните по време на преброяването данни, е избран 22 януари 2021 година, а самото проучване ще се организира в интервала от 22 януари до 15 февруари 2021 година. За повторно в страната ни преброяването ще се организира на два стадия - първият (22 - 31 януари 2021 г.) ще дава опция за попълване на електронна преброителна карта, а във втория (1 - 15 февруари 2021 г.) ще се правят визити на семействата, постройките и жилищата от преброители.

След привършване на преброяването Националният статистически институт ще разполага с информация за броя и структурата на популацията по пол, възраст, обучение, икономическа интензивност, специалност, икономическа активност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци. Преброяването ще обезпечи и информация за броя и главните характерности на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия. Резултатите от преброяването ще се употребяват както за потребностите на централната и локалната власт, бизнеса, научната общественост и неправителствения бранш в страната, по този начин и за потребностите на европейската статистика.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР