Ечемикът е вид остро възпаление на очите, което обхваща вътрешната

...
Ечемикът е вид остро възпаление на очите, което обхваща вътрешната
Коментари Харесай

Бабини лекове срещу ечемик на окото

Ечемикът е тип остро инфектиране на очите, което обгръща вътрешната или външната повърхнина на горния или долния клепач. Клепачите ни имат доста мастни жлези, изключително към миглите. Мъртви кафези, нечистотия или струпване на мастен секрет може да запуши тези дребни жлезички. Когато мастната жлеза се запуши в нея е допустимо да се размножат бактерии и това да докара до поява на ечемик.

Обикновено се появява ненадейно: през вчерашния ден го е нямало, а на сутринта се разсънваме с дразнещо инфектиране.

Не се тормозете за това дали можете да го предадете на колегата си или на други хора, с които поддържате връзка. Ечемикът е доста едва инфектиран. Самата му локация изключва инцидентно допиране и предаване на инфекцията по контактен път.

Важно е само да не търкате очите си, даже да ви сърби, да не го пипате с мръсни ръце, да не носите контактни лещи и да не слагате козметика върху окото, на което той се е появил.
За благополучие, ечемикът може да бъде преодолян със средства, които се намират във всеки дом.

Вижте няколко бабини лека против ечемик на окото:

Вода

Една от изключително значимите стъпки в лечението на ечемик на окото е да поддържате очите си исти. Измивайте очите си най-малко 4-5 пъти на ден с чиста вода. Това ще понижи повишаването на инфекцията и ще подкрепи лекуването.

Топъл компрес

Прилагането на топъл компрес върху засегнатото място на клепача е едно от най-лесните и ефикасни средства. Топлината усилва кръвната циркулация и форсира отпушването и оттичането на гнойната сбирка. Освен това, ще понижи признаците като болежка и отичане.

Вземете чиста забрадка и я накиснете в топла вода. Изстискайте непотребната вода и наложете кърпата върху засегнатото око в продължение на 5 минути. Повтаряйте 4-5 пъти дневно, до момента в който не настъпи отваряне на ечемика. Избършете отделената гной благодарение на чиста забрадка или памучен тампон, като избърсвате в посока отвътре-навън. Прилагайте топлия компрес до момента в който приключването на гной изцяло спре.

Семена от кориандър

Предпочитанието към лековитите семенца е обусловено от противовъзпалителните свойства, които има подправката. Към чаша вода се прибавя една лъжичка семена и течността се поставя на котлона да заври. След отстраняването ѝ от огъня се изчаква няколко минути да изстине.

Получената запарка се филтрира през тензух и се употребява за промивки на засегнатия сектор (3-4 пъти за деня).

Магданоз

Активните съставки на тази билка биха могли да ви оказват помощ да детоксикирате бактериите и гнойта. За задачата запарете листата на магданоза във вряща вода и нанесете получената охладена течност върху болното си око.

Лайка

Използвайте пакетчета чай, накиснати за няколко минути в топла вода, които да наложите върху клепачите си.

Ако сте решили да приготвите сами лековитата запарка, имайте поради, че би трябвало да я филтрирате добре, защото остават тичинки от лайката, които е допустимо да провокират раздразнение в сензитивната лигавица на окото.

Пакетче чай

Поставете пакетче чай в чаша вряща вода. Оставете да поври няколко минути, след което го извадете от чашата и оставете да се охлади. Билковият чай оказва помощ за премахване на гнойното наличие и понижава инфекцията.

Зелен чай

Зеленият чай има естествени противовъзпалителни съставки, които могат да оказват помощ за понижаване на болката и възпалението. Също по този начин, таниновата киселина в него спомага за попречване на в допълнение възпаление.

Алое вера

Растението има успокояващи антибактериални и противовъзпалителни свойства. Втрийте сока, изтичащ от листото, върху инфектирания клепач. Оставете го да престои за 20 минути, след което измийте зоната към очите с хладка вода.

Повторете това лекарство няколко пъти на ден в продължение на пет дни.

Картофи

Благодарение на своите стягащи свойства, картофите оказват помощ за стесняване на тъканите и понижаване на раздразнението при ечемик на окото.

Увийте в тензух един междинен картоф, който авансово сте настъргали. Наложете засегнатия сектор пет-десет минути с този компрес.

Яйчен белтък

Поставете белтъка от едно яйце в памучен плат, завийте го добре, тъй че, да не изтече и наложете върху засегнатия клепач.

Хляб и мляко

Вземете една филийка чист, свеж самун, напоете я с топло прясно мляко и го поставете върху засегнатото око. Това ще форсира спукването на ечемика и премахване на гнойното наличие. Отстранявайте гнойта деликатно, благодарение на чист памучен тампон или марля, като го движите в посока от вътрешния ъгъл на окото към външния, с цел да предотвратите разнасяне на инфекцията към други очни структури.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР