Ечемикът е гнойно образувание на нежно и уязвимо място -

...
Ечемикът е гнойно образувание на нежно и уязвимо място -
Коментари Харесай

Вижте бабини лекове срещу упорития ечемик на окото

Ечемикът е гнойно образувание на нежно и уязвимо място - окото. Обикновено се появява ненадейно: през вчерашния ден го е нямало, а на сутринта се разсънваме с дразнещо инфектиране.
Причината за излизането на ечемик е попадането на микроорганизми във фоликулите на миглите или потните жлези и постоянно се крие основно в имунната ни система.
Не се тормозете за това дали можете да го предадете на колегата си или на други хора, с които поддържате връзка. Ечемикът е доста едва инфектиран. Самата му локация изключва инцидентно допиране и предаване на инфекцията по контактен път.
Важно е само да не си търкате очите, даже да ви сърби, да не го пипате с мръсни ръце, да не носите контактни лещи и да не слагате козметика върху окото, на което той се е появил.
За благополучие, ечемикът може да бъде преодолян със средства, които се намират във всеки дом.
Вижте 5 бабини лека против ечемик на окото:

Семена от кориандър
Предпочитанието към лековитите семенца е обусловено от противовъзпалителните свойства, които има подправката. Към чаша вода се прибавя една лъжичка семена и течността се поставя на котлона да заври. След отстраняването й от огъня се изчаква няколко минути да изстине.
Получената запарка се филтрира през тензух и се употребява за промивки на засегнатия сектор (3-4 пъти за деня).

Магданоз
Активните съставки на тази билка биха могли да ви оказват помощ да детоксикирате бактериите и гнойта. За задачата запарете листата на магданоза във вряща вода и нанесете получената охладена течност върху болното си око.

Лайка
Използвайте пакетчета чай, накиснати за няколко минути в топла вода, които да наложите върху клепачите си.
Ако сте решили да приготвите сами лековитата запарка, имайте поради, че би трябвало да я филтрирате добре, защото остават тичинки от лайката, които е допустимо да провокират раздразнение в сензитивната лигавица на окото.

Алое вера
Растението има успокояващи антибактериални и противовъзпалителни свойства. Втрийте сока, изтичащ от листото, върху инфектирания клепач. Оставете го да престои за 20 минути, след което измийте зоната към очите с хладка вода.
Повторете това лекарство няколко пъти на ден в продължение на пет дни.

Картофи
Благодарение на своите стягащи свойства, картофите оказват помощ за стесняване на тъканите и понижаване на раздразнението при ечемик на окото.
Увийте в тензух един междинен картоф, който авансово сте настъргали. Наложете засегнатия сектор пет-десет минути с този компрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР