Ебола скоро може да бъде предотвратима и лечима болест, след

...
Ебола скоро може да бъде предотвратима и лечима болест, след
Коментари Харесай

Пробив: Откриха лек срещу една от най-страховитите зарази...

Ебола скоро може да бъде " предотвратима и лечима " болест, откакто тествания на две медикаменти демонстрираха доста усъвършенствани проценти на оцеляване, обявиха учени.

Четири медикаменти са били изпитани върху пациенти в Демократична република Конго, където има огромно огнище на вируса, съобщи Би Би Си (BBC).

Повече от 90% от инфектираните хора може да оцелеят, в случай че бъдат лекувани от рано с най-ефективните медикаменти, сподели проучването, представено от dir.bg.

Лекарствата към този момент ще се употребяват за лекуването на всички пациенти със болестта в ДР Конго, означиха здравните чиновници.

Американският народен институт по алергия и инфекциозни заболявания (NIAID), който е спонсорирал тестванията, съобщи, че резултатите са " доста добра вест " за битката против ебола.

Лекарствата, наречени REGN-EB3 и mAb114, работят като нападат вируса Ебола с антитела, неутрализирайки въздействието му върху човешките кафези.

Това са " първите медикаменти, които при научно обосновано изследване, ясно демонстрират доста понижаване на смъртността " за пациентите с ебола, съобщи доктор Антъни Фаучи, шеф на NIAID.

REGN-EB3 и mAb114 са създадени благодарение на антитела, събрани от оживели от ебола. Болестта погуби повече от 1800 души в ДР Конго през последната година.

Други две медикаменти -ZMapp и Remdesivir, са отпаднали от тестванията, защото учените открили, че са по-малко ефикасни.

Какви са резултатите от тестванията
Изпитанията започнаха през ноември предходната година и бяха извършени от интернационална изследователска група, координирана от Световната здравна организация (СЗО). Оттогава четири пробни медикаменти бяха тествани на към 700 пациенти, като предварителните резултати от първите 499 към този момент са известни.

Починали са 29% от пациентите, които са получили REGN-EB3 и 34% - mAb114, заяви NIAID. За разлика от тях умряли са 49% от пациентите, лекувани с ZMapp и 53% - с Remdesivir, показва организацията.

Коефициентът на преживяемост измежду пациентите с ниски равнища на вируса в кръвта им е достигнал 94%, откакто са получили REGN-EB3, и 89%, когато са били на mAb114, отбелязва организацията.

Резултатите значат, че здравните управляващи могат да " подчертават на това, че повече от 90% от хората оцеляват ", в случай че бъдат лекувани рано, сподели Сабуе Мулангу, откривател по инфекциозни заболявания, който е работил по плана.

" Никога няма да се отървем от Ебола, само че би трябвало да можем да спрем разпространяването от огнищата, с цел да не се трансфорат те в огромни национални и районни епидемии ", посочи Джеръми Фарар, шеф на световната здравна благотворителна организация " Уелкъм Тръст " (Wellcome Trust).

Усещането, че ебола е нелечима, в комбиниране с необятното съмнение на медицинските служащи в ДР Конго, попречва напъните за прекъсване на разпространяването на заболяването, означи Би Би Си.

Надяваме се, че успеваемостта на медикаментите, създадени от основани в Съединени американски щати фармацевтични компании, ще накара пациентите да се усещат " по-удобно да търсят (медицински) грижи по-рано ", сподели доктор Фаучи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР