Ebay може да трябва да плати до 2 милиарда долара

...
Ebay може да трябва да плати до 2 милиарда долара
Коментари Харесай

Ebay е изправен пред глоби от до 2 милиарда долара за продажба на устройства с „въртящи се въглища“

Ebay може да би трябвало да заплати до 2 милиарда $ санкции за това, че е разрешил разпространяването и продажбата на стотици хиляди артикули, които доста усилват замърсяване, предавано от дизелови пикапи.

Гигантът за електронна търговия е упрекнат, че е разрешил на повече от 343 000 следпродажбени устройства за „ движещи се въглища “ — направени за обезвреждане на контрола върху излъчванията от моторни транспортни средства — да бъдат продавани през неговата платформа в нарушаване на Закон за чистия въздух, съгласно тъжба на Министерството на правораздаването, подадена във федералния съд на Бруклин.

EBay продаде продуктите сред ноември 2015 година и януари 2023 година, като всяко продадено устройство предстои на санкция от $5580, сподели федералната организация в своя иск, заведен от името на Агенцията за запазване на околната среда.

> съгласно EPA, валцуването на въглища е главен източник на замърсяване на въздуха заради азотния оксид, отделян във въздуха. Излагането на изгорели газове също по този начин излага хората на риск от развиване на респираторни проблеми като астма и бронхит, демонстрират проучвания.

EPA също по този начин твърди, че eBay нелегално е продал минимум 23 000 пестицидни продукта, в това число мощно отровен инсектицид, неразрешен в Съединени американски щати и над 5600 продукта, съдържащи метиленхлорид, също отровен химикал.

„ Законите, които не разрешават продажбата на артикули, които могат съществено да навредят на човешкото здраве и околната среда, се ползват за търговците на дребно в електронната търговия като eBay, както и за физическите магазини, “ помощник-главният прокурор Тод Ким от Отделът за околната среда и естествените запаси на Министерството на правораздаването съобщи в изказване от 27 септември, обявявайки делото против eBay. „ Ние се ангажираме да предотвратим противозаконната продажба и разпространяване на устройства, нарушаващи излъчванията, и рискови химикали, които, в случай че се употребяват погрешно, могат да доведат до тежки последствия за хората и общностите. “

Ebay назова държавното управление невиждано и даде обещание да се отбрани. Компанията към този момент „ блокира и отстранява повече от 99,9% от описите за продуктите, представени от DOJ, в това число милиони описи всяка година “, сподели онлайн търговецът на дребно в изявление.

Компанията също има дълго време работи с Министерството на правораздаването и правоприлагащите органи за идентифициране 

„ И eBay си партнира тясно с правоприлагащите органи, в това число Министерството на правораздаването, в продължение на повече от две десетилетия за идентифициране на зараждащи опасности и подкрепяне на предварителната защита и правоприлагането. “

Калифорнийският производител на части Sinister Mfg. Co. се призна за отговорен по наказателни обвинявания и се съгласи да заплати 1 милион $ санкция за манипулиране на устройството за наблюдаване на система за надзор на излъчванията на дизелов камион, заяви Министерството на правораздаването през август. Според организацията компанията е продала близо 40 000 измервателни устройства, в това число минимум 35 960 комплекта, които изключват системите за рециркулация на отработените газове на транспортните средства.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР