EasyJet планира да остави средните седалки в самолетите си празни,

...
EasyJet планира да остави средните седалки в самолетите си празни,
Коментари Харесай

След кризата EasyJet изпразва средните седалки в самолетите си

EasyJet възнамерява да остави междинните седалки в самолетите си празни, с цел да обезпечи обществена отдалеченост сред пътуващите, откакто рецесията с COVID-19 бъде преодоляна, съобщи BBC.

Изпълнителният шеф на EasyJet Йохан Лундгрен счита, че сходна мярка ще насърчи повече хора да летят.

" Правим това, тъй като имам вяра, че е нещо, което клиентите биха желали да видят ", изясни той.

По-късно от самолетната компания обявиха, че препоръчаната мярка е краткотрайна „ до момента в който полетите се възобновят ”. Според Лундгрен EasyJet няма да има проблеми при осъществяването й, защото не се чака самолетите да се изпълнят незабавно след рухването на блокажа.

Въпреки опитите си обаче - компанията е подложена на критика от клиенти, които не могат да получат парите си назад. Пререзервациите се правят онлайн, само че с цел да им бъде възобновена дължимата сума, клиентите би трябвало да проведат редица диалози със службата за обслужване на клиенти на самолетната компания.

EasyJet също по този начин разкри, че чака да регистрира загуби сред 360 и 380 млн. паунда за първата половина от финансовата си година. Част от тях са в резултат на разноските за гориво, защото към този момент е купила такова за своите самолети, а няма изясненост по кое време ще полетят още веднъж.

Авиокомпанията заземи самолетите си седмица, откакто министър председателят Борис Джонсън разгласи блокирането на Англия поради COVID-19. Нискотарифният транспортьор обаче успокои, че разполага с 3,3 милиарда английски лири, които ще му оказват помощ да „ остане в ликвидност ” към 9 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР