Еърбъс“ обяви, че нетната печалба е спаднала рязко до 40

...
Еърбъс“ обяви, че нетната печалба е спаднала рязко до 40
Коментари Харесай

„Еърбъс“ отчете рязък спад на нетната печалба

„ Еърбъс “ разгласи, че чистата облага е спаднала внезапно до 40 милиона евро през първото тримесечие, като упреква настъпилите промени, съобщи Агенция Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред аргументите за спада са удълженото заледяване на лицензите за експорт за защитата на Саудитска Арабия - което докара до загуба от 190 милиона евро - и прекратяването на програмата А380, коствала 61 милиона евро на „ Еърбъс “.

На 14 февруари авиационният колос разгласи, че стопира производството на най-големия пътнически аероплан в света. Доставките на модела А380 ще бъдат прекратени дефинитивно след 2 години. Мярката се очакваше, откакто огромните самолетни компании избраха да купуват по-малки и икономични самолети.

Последният удар по струващата десетки милиарди стратегия беше решението на компанията „ Емирейтс “ да се откаже от 39 от поръчаните А380. Причината е, че с цел да бъдат ефикасни, огромните самолети с 4 мотора и потенциал сред 500 и 800 пасажери, би трябвало да са цялостни при всеки полет. Компаниите не съумяват да обезпечат такава претовареност и избират по-малките А330 и А350.

А380 влезе в приложимост през 2007 година и бързо завоюва утвърждението на пасажерите.

Малко компании, обаче, съумяха да намерят дейно приложение на гигантския аероплан, който коства към половин милиард $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР