Еърбъс (Airbus) уволни 16 свои служители без предизвестие във връзка

...
Еърбъс (Airbus) уволни 16 свои служители без предизвестие във връзка
Коментари Харесай

Еърбъс уволни 16 свои служители за шпионаж

" Еърбъс " (Airbus) уволни 16 свои чиновници без предупреждение по отношение на следствие, обвързвано с шпиониране на немски военни стратегии, оповестяват международните организации.

Прокуратурата в Мюнхен е почнала следствието през септември, откакто компанията известила управляващите за евентуални нередности с документи за две покупко-продажби. Уволнените 16 чиновници, в това число и управител на отдел, са обвинени в промишлен шпионаж и нелегално придобиване на конфиденциални документи за бъдещи планове с немските въоръжени сили.

" Някои от нашите чиновници имаха документи, с които не би трябвало да разполагат ", обявиха още през септември източници.

Според немски медии въпросните чиновници са се сдобили със секретни документи на немската войска, свързани с информационна система.

" Еърбъс " е един от главните снабдители за потребностите на немските въоръжени сили и постоянно печели контракти за доставяне на армията с нови самолети и хеликоптери.

Случаят с индустриалния шпионаж датира от есента на 2018 година, когато чиновник попитал началниците си и правния отдел дали би трябвало да има достъп до систематизиран документ, който е получил. Последвала огромна инспекция на 1.5 милиона документа, разпитани са и чиновници.

Първоначално 90 души били обвинени в нелегално придобиване и владеене на секретни документи, в това число и някои данни от военни контракти с армията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР