Е вропейският съюз осъди снощи "недопустимата ескалация на насилието и

...
Е вропейският съюз осъди снощи "недопустимата ескалация на насилието и
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Ден на ужас и позор, тази трагедия трябва да спре

Е вропейският съюз осъди нощес "недопустимата ескалация на насилието и безразсъдния път, определен от военната хунта в Мианма ", ден след най-кръвопролитните репресии в страната след държавния прелом на 1 февруари, съобщи организация Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В официално съобщение висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел дефинира деня, в който при митинги бяха убити минимум 107 души, в това число седем деца,

като "ден на смут и срам ".

"Отново декларирам, че Европейски Съюз осъжда безразборното принуждение, осъществено против народа на Мианмар, и приканва военните ръководители да се откажат от тези безразсъдни дейности. Тази покруса би трябвало да спре ", се споделя в официалното съобщение.

Продължаваме да използваме механизмите на Европейски Съюз, в това число глобите, против причинителите на това принуждение и хората, виновни за отстъплението от демокрацията и мира в тази страна. Извършителите на тези тежки похищения върху човешките права би трябвало да дават отговор за безчинствата си, добавя Борел.

Американският президент Джо Байдън назова "абсолютно скандални "

репресиите над митингите в Мианмар. Той дефинира обстановката в страната като ужасяваща, а запитан от публицисти дали Съединени американски щати ще наложат наказания поради насилието, отвърна: "Работим по това ".

По данни на Организация на обединените нации в събота, когато в Мианма бе маркиран Деня на въоръжените сили, при митинги са били убити 107 души. Според локални медии обаче жертвите са 114. Телевизия, ръководена от армията, заяви, че са били убити 45 души и задържани 552-ма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР