Е вропейската комисия възрази днес открито срещу пренебрежително отношение към

...
Е вропейската комисия възрази днес открито срещу пренебрежително отношение към
Коментари Харесай

Ердоган и Шарл Мишел сядат, фон дер Лайен остава права

Е вропейската комисия възрази през днешния ден намерено против надменно отношение към ръководителя на институцията Урсула фон дер Лайен през вчерашния ден в Анкара при срещата с турския президент Реджеп Ердоган. Европейски Съюз бе показан на срещата от Фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Говорител на комисията през днешния ден уточни, че Фон дер Лайен е можела да напусне срещата, само че е решила да остане и е взела участие пълноценно в последвалия диалог.

Кадри от вчерашното събитие демонстрираха по какъв начин Фон дер Лайен е оставена права, до момента в който Ердоган и Мишел заемат единствените две кресла в помещението, с цел да се снимат. Мишел не възразява на това, не отстъпва мястото си на Фон дер Лайен и не упорства да се донесе трети стол. Случката бе именувана от международните медии и потребителите в обществените мрежи "Столгейт " ( "Sofagate ").

WATCH: European Commission President Ursula von der Leyen was taken aback to find her fellow top EU official taking the only chair available next to Turkish President Tayyip Erdogan when the duo visited Ankara, her spokesman said
— Reuters India (@ReutersIndia)
"Председателят на Европейска комисия трябваше да седне по същия метод като ръководителя на Европейския съвет и турския президент ", съобщи представителят.

По неговите думи Фон дер Лайен и Мишел се употребяват с идентичен протоколен статут. Това, че въпросът не беше подложен намерено, не значи, че не е регистриран. "Въпреки това Фон дер Лайен реши да остане, с цел да даде преимущество на наличието на диалозите пред протокола ", добави представителят.

Той съобщи, че Европейска комисия ще вземе ограничения сходен случай да не се повтаря. Говорителят отхвърли да разяснява държанието на Мишел.

Отговорите му на въпроси на конференция изясниха, че турската страна не е поднесла опрощение.

European Commission President Ursula von der Leyen was taken aback to find her fellow top EU official taking the only chair available next to Turkish President Tayyip Erdogan when the duo visited Ankara, her spokesman said
— neotech kitchen (@neotechkitchen)
Говорителят означи, че през юни Европейския съвет ще разиска връзките с Турция. Той добави, че евентуално до тогава Европейска комисия ще предложи съглашението с Турция за миграцията да продължи с в допълнение финансиране.

"Целта на срещата не беше да се решат открити въпроси, а турският президент да чуе персонално упованията на Европейски Съюз ", разясни представителят.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Понеделник заран, шефът пита: - Очите ти са зачервени, пил си до сутринта, нали? - Глупости, липсваше ми работата, плаках!!! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОтхвърлени са били четирима претенденти от БългарияМярката се подхваща, с цел да се възвърне икономическият баланс на концесиятаВъв кино лентата " Тела, тела, тела " ще бъде една от първите ѝ основни ролиНяколко случая с алергични реакции, в това число и съществени, са обявени в Съединени американски щати след имунизацияКакво още сподели водачът на Северна Корея47% от интервюираните британци избират внука на Елизабет II, а не татко му - принц ЧарлзБЧК с дейна активност в отговор на подбудената от пандемията кризаЕрна Сулберг показа проект в парламентаИма доста ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние напълно разумно я съблюдаваме и вървим по нея, разгласи Слави ТрифоновКои възрастни ще се възползват от добавката и от кой момент " Случаите са прекалено много ", съобщи държавна говорителкаКакво разяснява Манолова във връзка апела на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов от днесОбясняват специалисти по дезинформация и психологияТрудните и многопластови връзки сред Русия и Турция са постоянно на ръба да ескалират, написа в разбор за Vesti.bg Руслан Трад " Правителствата са употребявали пандемията като опрощение за нарушавания на човешките права ", споделя в отчета си правозащитната организация Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР