е успее ли 49-ият парламент да приеме нов държавен бюджет?

...
е успее ли 49-ият парламент да приеме нов държавен бюджет?
Коментари Харесай

Любомир Каримански за бюджета: Не трябва да се спекулира със страховете на хората

е успее ли 49-ият парламент да одобри нов държавен бюджет? Експлоатира ли се политически тематиката и какъв брой е значимо това за стопанската система ни? Анализ на икономиста Кузман Илиев, финансиста Любомир Каримански и Георги Ангелов, старши икономист на Институт Отворено общество.
 
Според Любомир Каримански не би трябвало да се спекулира със страховете на хората, тъй като бюджетът, който се изготвя сега във финансовото министерство, не вещае проблем с заплащанията през юни. Експертът прикани за успокоение, когато се отнася за финансите на страната.
 
" Да, има проблеми, няма по какъв начин да няма проблеми, само че те се вземат решение с едно постоянно държавно управление и реформиране на системите ", твърди някогашният финансов министър пред NOVA.
 
" Наблюдаваме неизбежното отрезвяване, тъй като предходната година поради инфлацията бюджетът беше цялостен с пари. Инфлацията е нещо хубаво за бюджета. Това помпа оборотите, оттова номинално повече пари влизат в бюджета. Сега сме в противоположния развой – в дефлация ", разяснява старши икономистът Георги Ангелов.
 
По думите на икономиста Кузман Илиев " ние дефлация скоро няма да забележим ". Той показа, че съгласно него инфлацията ще остане даже по-дълго от упованията в България. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР