е скандално“ и може да има последици върху европейската интеграция

...
е скандално“ и може да има последици върху европейската интеграция
Коментари Харесай

Йеремич: Ветото за Македония е скандално и трагично послание към региона

е „ скандално “ и може да има последствия върху европейската интеграция на целия район. Това съобщи водачът на сръбската опозиционна Народна партия и прикани Европейски Съюз да покрепи южния комшия на Сърбия в този развой, предава МИА.
„ Заради обещанието за европейско бъдеще и по гледище на Северна Македония се съгласе да си смено името. Сега България желае от нея да се унижи, съгласявайки се с изказванието, че би трябвало да ѝ благодари за своя език и просвета. Това е трагично обръщение, което значително може да помрачи европейската мантра за добросъседски връзки “, съобщи Йеремич по време на присъединяване си във Варшавския конгрес за сигурност „ Стратегическо съревнование? Европейски Съюз, Русия и Китай в “.
Според него, в този момент съперниците на европейския път на Сърбия може да кажат: „ Вижте какво им се случи на македонците, които поради Гърция смениха името на страната си, с цел да получат още по-тежко искане от България – това ще ни се случи и на нас, в случай че поради Европейски Съюз отстъпим Косово и Метохия, ще ни слагат нови претенции по отношение на Босна и Херцеговина “.
 Проф. Николай Овчаров: Да не стане по този начин, че най-после да би трябвало да признаем, че българският език е македонски Проф. Николай Овчаров: Да не стане по този начин, че най-после да би трябвало да признаем, че българският език е македонски
Поздравявам държавното управление за твърдостта му - в случай че пуснем Македония в Европейски Съюз и създадем компромис, вдругиден няма да можем да назовем истори...
Бившият министър на външните работи и някогашен ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации счита, че Сърбия е „ заседнала по пътя към Европейски Съюз “ и няма да реализира прогрес, до момента в който е на власт и неговата Сръбска прогресивна партия.
Той акцентира, че Сърбия е единствената страна в района без опозиционна партия в Народното събрание. Друга такава европейска страна е единствено Беларус. Вучич има болшинство от над 90 % в парлаента, само че „ за жалост продължава да получава поздравления от европейски водачи “, сподели Йеремич.
На въпрос дали Китай се пробва да раздели Стария континент с самодейността си „ 17 +1 “ политикът отговори, че „ геополитиката не е щедрост “.
„ От позиция на Китай е по-лесно да се поддържат връзки с обособени страни, в сравнение с с целия Европейски Съюз и не би трябвало да упрекваме Пекин, че се държи по този начин. Европа може да излезе с контра-проект и да покаже, че европейският фронт е единен. Работата на Китай е да опита, а на Европа да отговори “, заключи Йеремич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР