е съм убеден, че Левски ще спечели Купата. Това заяви

...
е съм убеден, че Левски ще спечели Купата. Това заяви
Коментари Харесай

Галин Иванов: Не съм убеден, че Левски ще спечели Купата

е съм уверен, че Левски ще завоюва Купата. Това съобщи през днешния ден нападателят на ЦСКА 1948, откакто получи статуетката от Пресклуб България за Играч на 28-и кръг в Първа лига.

В постоянната анкета измежду футболните треньори и експерти Галин Иванов завоюва 8 гласа за хеттрика против Арда Кърджали при успеха на „ алените “ с 6:3 като посетители. Втори с 6 гласа е Доминик Янков от Лудогорец, който записа 2 от 5-те гола на своя отбор против нулевия резултат на ЦСКА. На трето място с 3 гласа е геният на Левски Филип Кръстев, който се регистрира с гол против Ботев Пд, а неговият съотборник с 1 глас Ноа Сонко Сундберг добави още едно попадение за успеха на „ сините “ против Ботев Пд с 2:0. Още 1 глас има за украинския футболист Евгени Сердюк, отбелязал гола за Черно море против Славия в равенството 1:1.

“Надявам се тази премия да не е последна и да имам най-малко още двойно по толкоз. И да съм жив и здрав. Още съм млад – нищо, че съм на 34. Чувствам се добре физически и душевен. Като виждам, за жал, какво идва изпод, няма да се откажа скоро”, бяха първите думи на Галин Иванов.

Той счита, че ЦСКА 1948 има късмет за 7-то място в шампионата на efbet Лигата, което ще им отвори пътя към евротурнирите. Футболистът увери, че ще се борят за реализиране на тази цел, само че първо би трябвало да завоюват идния мач против Берое тази събота. Галин Иванов добави, че никой от управлението не е поставял съответна цел, само че тимът постоянно е играл за победа. При извоюван бараж за евротурнирите, би трябвало да бъдат привлечени класни играчи, стана ясно още на конференцията.

На въпроса за аргументите да отпадне тимът от първата шестица в шампионата 2021/2022, откакто година по-рано приключи на 5-о място, нападателят разясни:

“Смениха се много играчи от старта на шампионата. Имаше много млади момчета, които не бяха подготвени за efbet Лига. Искат да играят тук и се заблуждават, че е като в Б или В група. То си пролича. Смениха се много треньори. Ръководството взе ограничения и постави треньор, който стабилизира нещата и в този момент мисля, че сме добре “.

Галин описа, че връзките в колектива са доста положителни: „ Всички се познаваме сносно. Нямаме никакви проблеми в това отношение. Събираме се с момчетата отвън тренировки, приказваме си. Ако се резервира този колектив и за идващия сезон, тимът ще се бори освен за шестицата, само че и за по-предни позиции “.

След края на шампионата изтича договорът на Галин с ЦСКА 1948. Той показа, че към този момент има оферти от други клубове, само че не бърза с отговор преди да е приключил сезонът. Тогава ще реши накъде да поеме или да продължи кариерата си с „ алените “. Офертите са от България, разясни Играчът на 28-и кръг.

На въпроса коя е главната причина за 11-та поредна година, без даже публично да е завършило шампионата, Лудогорец да е неизменим първенец, Галин Иванов разяснява:

“Лудогорец е първенец, а може и още толкоз пъти да печели купата. Там равнището е европейско. Организацията и футболистите са на друго равнище. Другите тимове са неуверени. Лудогорец вземат значимите мачове, дербитата. Ние ги бихме, само че несъмнено още толкоз пъти ще са първенци. Сега Левски, в случай че остане Станимир Стоилов, ще се опитат да ги спрат, само че не мисля, че ще съумеят. Заради базата, която имат, терените, на които тренираш, и стадиона, на който играе тимът. Всеки тим би трябвало да има стадион, най-малко три тревни терена, а след това да приказваме за резултати, народен тим и какво ли още не. Докато нямаме един европейски стадион, няма какво да приказваме за футбол”.

Галин Иванов показа и своята прогноза за идния край за Купата на България идната неделя: “Доколкото слушам, всички мислят, че Левски ще завоюва, само че аз не съм уверен. Труден мач ще е за Левски, ЦСКА има по-опитни футболисти. Ще има доста хора, нека няма проблеми по трибуните”, приключи опитният нападател.

Той бе безапелационен, че постоянно е подготвен за националния тим, в случай че получи повиквателна. Там има много млади играчи, подготвен съм да да оказвам помощ, добави нападателят на ЦСКА 1948.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР