е проект, който за втора година изпраща послания на

...
 е проект, който за втора година изпраща послания на
Коментари Харесай

До дванайсетокласниците: Винаги си носете удобни обувки

" е план, който за втора година изпраща послания на зрелостниците. От 24 май в продължение на 12 дни ще бъдат оповестени писмата до випуск 2021, подписани от известни общественици.

Проектът е иницииран от уредниците на " Отворено писмо 24.05.2019 " – една самодейност, която сплоти над 500 интелектуалци и жители в апел за отстояване на полезностите на демократичната народна власт и европейската ориентировка на страната ни.

Публикуваме цялостния текст на посланието на писателката, преводач и издател Зорница Христова.

Мили девойки и момчета,

Иде ми да крещя с вас – " Ура "! Минаха 12-те години на наложителните неща. 12 години, в които времето ви беше оразмерено до минутката от други хора, 12 години, в които други хора решаваха какво би трябвало да знаете и ви пишеха оценки върху поставените от тях, а не от вас самите задания. Помня по какъв начин в шести клас броих какъв брой тъкмо ми остава. Колко ранно ставане, какъв брой мъкнене на раница, какъв брой очакване на звънеца. Много беше. Така че на първо време – честито! Имате право да се зарадвате. Имате право да крещите като бойци на уволняване от казармата. Възрастните да си мрънкат – те са не запомнили какво е да броиш дните до свободата!
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР