е проблем, който тревожи хиляди хора по цял свят. Ако

...
е проблем, който тревожи хиляди хора по цял свят. Ако
Коментари Харесай

Учени посочиха кои са упражненията за понижаване на кръвното налягане

е проблем, който тревожи хиляди хора по целия свят. Ако и вие страдате от това, наложително посетете доктор. Длъжни сте да методите отговорно към личното си здраве, тъй като в противоположен случай рискувате да му навредите.

Причините, които могат да доведат до високо кръвно налягане, са в действителност доста. Сред най-често срещаните са: липса на сън, неприятни хранителни привички, главоболие, изпотяване, стрес и други.

Когато кръвното налягане се увеличи, то това визира негативно освен кръвоносните съдове, само че и всички вътрешни органи. В резултат на това могат да стартират да се развиват разнообразни съществени патологии.
В България има камък, който лекува всички заболявания (ВИДЕО)
В България има голям брой забавни места, които ни озадачават и до през днешния ден. На нашата територия е цялостно с тракийски светилища, мегалитни к...

Възможно да се сведе до най-малко рискът от развиване на хипертония благодарение на специфични физически извършения, които би трябвало да се вършат постоянно.

Учени показаха упражненията за намаление на кръвното налягане

Изследване, извършено в Съединени американски щати, е стигнало до извод кои са упражненията, които биха помогнали в битката с хипертонията.

Учените са проучили по какъв начин тъкмо подготовка с изометричен захват може да повлияе на кръвното налягане при здрави хора в положение на покой.

Тридесет доброволци на възраст от 20 до 40 години са били поканени да вземат участие в опита. По време на упражнението се употребява тренажор за ръце, наименуван пружинен динамометър, имащ ръчен захват.
Напитката, която изгаря мазнините в корема ни, до момента в който спим
Мазнината, която е най-опасна за здравето ни и която води до ненужно струпване на килограми, е висцералната лой. Тя се натрупва в...

Изследваните лица трябвало да държат динамометъра в своята по-силна ръка по подобен метод, че тренажорът да бъде изцяло захванат. При това дръжката се стиска оптимално в продължение на няколко секунди. Всеки участник направил общо три опита с отмора от 10 секунди сред опитите.

Средният резултат на проучването е употребен от експертите като оптимално изометрично напрежение. След това изследваните лица трябвало да стискат дръжката на тренажора в продължение на към три минути с доста по-слаба скорост - към 30 % от оптималното напрежение.

Това деяние е осъществено пет пъти. Между всяка подготовка имало петминутна отмора. Проучването е траяло 10 седмици, а участниците са изпълнявали упражненията три пъти седмично.

След привършване на опита е открито, че кръвното налягане е намаляло доста. Поради това били направени заключения, че трениловките с изометричен захват оказват помощ при хипертония.

източник:

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР