е предложила увеличаване на съвместните патрули по границата си с

...
е предложила увеличаване на съвместните патрули по границата си с
Коментари Харесай

Германия предлага засилване на съвместните патрули по границата си с Полша

е предложила увеличение на взаимните патрули по границата си с Полша в отговор на възходящия брой мигранти, идващи през Беларус, съгласно писмо, забелязано от AФП. Присъствието на граничните сили би трябвало да бъде " видимо " увеличено, написа немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер в писмото до полския си сътрудник Мариуш Камински, предава БГНЕС.

Зеехофер е " смутен " от увеличението на мигрантските потоци, изключително от " Близкия и Средния изток ", през Беларус в Полша и по-нататък в Германия, написа в писмото. Германският министър на вътрешните работи предложи " да се усили делът на немските федерални полицейски сили ", участващи в взаимни патрули, като полските сили бъдат оставени да се оправят с мигрантите, пресичащи границата непосредствено от Беларус. Зеехофер предложи също по този начин да се обърне за поддръжка към граничната организация на Европейския съюз Фронтекс.
 6 000 полски бойци пазят границата с Беларус 6 000 полски бойци пазят границата с Беларус
Полша разполага близо 6 000 полски бойци за защита по границата с Беларус на фона на продължаващата миграционна рецесия, заяви през днешния ден по...

Според данни на немското вътрешно министерство от понеделник от август насам към 4500 души са минали границата сред Германия и Полша без позволение за влизане. Европейски Съюз упреква беларуските управляващи, че докарва със самолети мигранти от Близкия изток и Африка до Минск и по-късно ги изпращат пешком в Европейски Съюз като възмездие за глобите, наложени поради репресиите против опозицията.

Нарастването на броя на хората, които пресичат незаконно източната граница на Европейски Съюз с Беларус, сложи под огромно напрежение страните членки, които не са привикнали да се оправят с огромни пристигания. Зеехофер ще прегледа въпроса на съвещание на федералния кабинет в сряда, след което ще даде конференция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР