е отишла към Топлофикация София - на топлоснабдителната компания е

...
е отишла към Топлофикация София - на топлоснабдителната компания е
Коментари Харесай

Топлофикация София е глътнала 1 млрд. лв. от бюджета

е отишла към " Топлофикация София " - на топлоснабдителната компания е обещано 1 милиарда лева , тъй като е била пред банкрут . Това разяснява Венко Сабрутев , народен представител от ПП-ДБ и заместител ръководител на Комисията по бюджета и член на Комисията по енергетиката, в студиото на БТВ.

Сабрутев изясни, че компанията е била в извънредно неприятно финансово положение, тъй като е купувала газ на неизгодна цена. На въпроса на водещите за какво това не е променено , политикът отговори, че на този въпрос би трябвало да отговори някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова и управителният съвет на " Топлофикация София ".

Той добави, че и неплатените налози от " Лукойл " са ощетили държавния бюджет.

За неналичието от 3 милиарда Венко Сабрутов изясни, че се чакат приходите, които трябва да дойдат в края на април и той изясни, че страната е в положително финансово положение . Народният представител означи, че по времето на ГЕРБ фискалният бюджет е бил двойно по-малък.
 Всички зам. финансови министри заменени
Всички зам. финансови министри заменени

Според МФ предстоящите от Асен Василев близо 4 милиарда приходи са под въпрос

Относно " положителното финансово положение на страната " Сабрутов изясни и несъгласието на ПП-ДБ за, като означи, че това е безпланов разход от държавни бюджет. ПП-ДБ желали пенсиите да се вдигнат трайно.

Политикът разяснява и абсурдът с към този момент някогашния основен секрета на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Венко Сабрутов изрече мнение, че това е политическа акцията. " На предходните изборите бяха " Nexo " , добави той.

На въпроса за изтеклите фотоси с татко и наследник Димитрови и Коцев, националният представител сподели, че в случай че има отговорни съдът би трябвало да се произнесе. За момента нямало доказателства за престъпления.

Запитан дали ПП-ДБ поставят политически чадър над секретаря Сабрутов отхвърли.

За това по какъв начин той вижда цялата обстановка с Живко Коцев и не е ли по-добре да се оттеглен от него, Венко Сабрутов изясни за промените, които ПП-ДБ желали да създадат и поради които ГЕРБ не желали да създадат ротацията. 
 Румен Радев уволни Коцев
Румен Радев уволни Коцев

Президентът подписа декрет за освобождение от служба на основния секретар на МВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР