е необвързващ. В него няма 1 млрд. долара и нито

...
е необвързващ. В него няма 1 млрд. долара и нито
Коментари Харесай

Казусът Gemcorp приключи като виц кой какво е целувал под чадъра

е необвързващ. В него няма 1 милиарда $ и нито думичка, обвързвана с валута и сума.

Това съобщи някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков от трибуната на Народното събрание във връзки с всички обвиняванията по негов адрес за меморандума. Той прикани да се смъкна тонът на напрежение по тематиката за Gemcorp. Петков като премиер бил направил нужното за преустановяване на меморандума с Gemcorp. Той (меморандумът - б. р.) освен, че е преустановен, само че и двете компании (Gemcorp и IP3 Corporation б. р.) нямат искания към България. От тези обстоятелства се прави опит за говорене за обири и милиарди, недоумява Петков. Според него цялата сага Gemcorp приличала на анекдот.
 От втората комисия Gemcorp: Кирил Петков небрежно и без инспекция е подписал меморандума
От втората комисия Gemcorp: Кирил Петков небрежно и без инспекция е подписал меморандума

Имало и нарушаване на Конституцията

Радомир Чолаков от ГЕРБ не схванал за какво Кирил Петков е дал единодушие да се попише въпросният меморандум. През 90-те години България се напълнила с всички интернационалните аферисти под претекст, че са доброжелателни хора, спомни си Чолаков и добави, че приготовлението за закононарушение също е тип закононарушение.
Абитуриентски мъжки костюми
" Жалко е, че през 2022 година са се ползвали обикновени схеми от 90-те години. Разбирам претенциите, че вие щяхте да бъдете моралните, почтените и да спирате корупцията , вие щяхте да бъдете светци, само че не трябваше да подписвате такива меморандуми. Това са схеми от 90-те години и тъпо, че - просто жалко ви за образованието - нищо не сте научили ", заяде се Чолаков с депутатите от Природен парк.
 ГЕРБ желаят неотложно отваряне на Плана за възобновяване поради Gemcorp
ГЕРБ желаят неотложно отваряне на Плана за възобновяване поради Gemcorp

Щетите от Асен Василев в енергетиката мъчно ще се компенсират, уверен е Бойко Борисов

Кирил Петков се срещнал с меморандума от някогашния министър на енергетиката Александър Николов. Той бил посъветван, че самият меморандум е добра концепция с мотив, че не носи риск към страната, а бил единствено опция, без никакви искания. Когато някогашният министър председател схванал, че можело да има съветски вложител, той решил, че меморандумът трябвало да бъде преустановен с мандата на Министерство на енергетиката. " В нашето обучение липсва една глава - че не сме учили нищо за схеми и далавери . Нито една стотинка не е открадната от никого от " Продължаваме промяната ", увери

Петков. Кирил Петков дори не би желал да придобие схемите, измамите и кражбите, които, както се изрази той, ГЕРБ ги имат.
 Депутатите се захванаха с отчета на краткотрайната комисия Gemcorp
Депутатите се захванаха с отчета на краткотрайната комисия Gemcorp

Единственият, който се яви за чуване, беше някогашният енергиен министър Александър Николов

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия съобщи, че Народното събрание се трансформира в предизборно студио , което се употребява от неопитни политици, които приказват неистини и излъга. За това престижът на Народното събрание пада под 10%, уточни социалистът.

Така след повече от 4 часа диспути народните представители одобриха отчета на времената комисия за Gemcorp. Депутатите гласоподаваха с 129 гласа " За ", 54 гласа " срещу " и 8 гласа " въздържали се ".
 Депутатите ще работят изключително, изслушват Демерджиев в Народното събрание
Депутатите ще работят изключително, изслушват Демерджиев в Народното събрание

Народно събрание ще прегледа и попълването на някои от парламентарните комисии

След това обаче се развихри скандал. Първоначално депутатите от " Продължаваме промяната " обясниха за какво са дали своят вот срещу отчета. След това депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев изиска да изясни кой има връзки с съветски жители , кой има връзки

с Руската федерация и кой по какъв метод си е правил парите. Gemcorp е еманацията на безсрамие, на корупцията и най-тежката еманация на корупция, защитавана от един някогашен комунистически следовател, заяде се Георгиев.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков излезе на парламентарната естрада отсече, че не е целувал ръка на някого, нито нещо друго.

Рашков отхвърли да е бил чадър над някого , като прикани председателстващият Народното събрание Росен Желязков да се дистанцира от парламентарната група, която го е издигнала. " Не съм бил чадър на никой и скърбя единствено, че нямах време да бъда още по-голяма градушка за вашия водач от ГЕРБ ", посочи депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашен вътрешен министър в държавното управление на Кирил Петков.

Георг Георгиев му отговори и съобщи, че Рашков е целунал ръка на тези, които споделили на хората " време е танковете да дойдат ". " Целунахте ръка на тези, които унищожиха страната и докараха България в най-тежката сериозна рецесия, в която България се намира. Вие, аленият комунистически следовател, вие - аленият комунистически разграден двор, вие сте индивидът, който целуна ръка на мафията . Снимките ги има,

фотосите, на които вие се прегърнахте с мафията ", отсече Георгиев.

След нажежените пристрастености в пленарна зала председателстващият Народното събрание даде 10 минути отмора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg