е на 20% от обема си, заради безводие по поречието

...
е на 20% от обема си, заради безводие по поречието
Коментари Харесай

Критично: Язовир Жребчево е на 20% от обема си

е на 20% от размера си, поради безводие по поречието на р. Тунджа. Селата по реката са пред злополучие. Чешмите и кладенците са пресъхнали, а локалните се молят за дъжд.
За сериозно ниско равнище на язовир „ Жребчево “ и безводието алармираха кметове и локални поданици пред btv. Само в границите на месец размера на язовирът е понижен с близо 10%.
 Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро дава обещание да не се повтори случая Нено Димов Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро дава обещание да не се повтори случая " Нено Димов "
Има ли заплаха от воден режим за доста хора поради пресъхване на язовири? Сигналите за такова нещо става все по-силни. Нова телевизия...
Кметът на с. Караново Нина Стефанова изясни, че е възмутена от безхаберието по отношение на източването на язовира. По думите ѝ няма вода за пиянство, поливане и за обикновени битови потребности.
Тя посочи, че чешмите и кладенците в селото са пресъхнали, а земеделците са спрели да отглеждат царевица. Отсъствали и огромните зеленчукови градини.
По думите на Стефанова от дали отговор, че безводието се дължи на неналичието на дъжд.
Кметът на с. Съдийско Поле Минчо Баръмов прикани институциите да вземат ограничения и насочи молба питейната вода да бъде в задоволително количество.
 4 противозаконни мрежи извадиха от язовир Жребчево  4 противозаконни мрежи извадиха от язовир " Жребчево "  
След осъществена инспекция по вода на язовир „ Жребчево " сливенски инспектори от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (И...
Инж. Пламен Иванов от „ “ съобщи, че тоа е последица от сушата през последните години.
По думите му от Министерство на околната среда и водите са лимитирали подаването на вода към ВЕЦ-овете и няма по какъв начин все още да се подаде вода към тях, с цел да се повиши равнището на подпочвените води.
Той изясни, че има проект вода от бент. „ Копринка “ да идва до бент. „ Жребчево “.

 Язовир Жребчево се изпуска следено Язовир " Жребчево " се изпуска следено
Контролирано се изпуска язовир „ Жребчево ", с цел да се освободи размер. Това заяви за " Дарик нюз " шефът на Напоителни системи...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР