Е, може да ни бъде простено ако сметнем, че динозаврите

...
Е, може да ни бъде простено ако сметнем, че динозаврите
Коментари Харесай

Алигатор – Годзила бе забелязан на голф игрище във Флорида (Видео)

Е, може да ни бъде простено в случай че сметнем, че динозаврите към момента се разхождат по земята, откакто сме видели фрагменти на великански алигатор, който се разхожда като Годзила по голф игрище във Флорида. Забелязано във „ Валенсия голф и кънтри клуб “ в Неапол (Флорида), по време на тропическата стихия Ета, чудовището е излязло на разходка и в вероятно търсене на жертва в клуба тази сряда.

Самият размер на животното накара доста хора в обществените мрежи, да се запитат дали в действителност видеото е действително.

Въпреки това, съгласно Дейвид Стин, началник на Центъра за проучване на влечуги и земноводни към Флоридската комисия за запазване на рибите и дивата природа, в размера на алигатора няма „ нищо извънредно “.

„ Това е емблематична история за триумфа на разнообразието на типовете и опазването им. Но в резюме, няма нищо извънредно в този алигатор или видеото “, споделя той в Twitter.

Не за първи път алигатор е видян на голф игрището.

През 2017 година американският голфър Коди Грибъл избута дремещ гатор от фарватера към във водата по време на деня на откриването на Arnold Palmer Invitational в Орландо, Флорида.

Алигаторите (Alligator) са жанр крокодили от семейство Алигаторови (Alligatoridae). Името „ алигатор “ е англиканизирана форма на испанското el lagarto („ гущерът “) – името, с което ранните испански откриватели и заселници във Флорида наричали алигатора.

Има два модерни типа алигатори – американски алигатор и китайски алигатор.

Алигаторите се характеризират с по-широка зурла (U-образна) и с по-дорзално ситуирани очи спрямо типичните крокодили (V-образна муцуна). И двата модерни типа са със относително тъмна багра, постоянно съвсем черна. Но окраската е мощно подвластна и от водата. Така да вземем за пример води, богати на водорасли, придават зеленикаво оцветяване на алигаторите, а тези обитаващи води с висока централизация на танин от гниещи дървета са мрачно оцветени.

Сериозна отличителна линия на алигаторите е, че когато челюстите са затворени, единствено горния ред зъби може да бъде забелязан, за разлика от типичните крокодили, при който и горните и долни зъби са ясно забележими. Съществуват обаче обособени екземпляри алигатори с челюстни деформации, при които тази отличителна линия е мъчно забележима. Очите на възрастните екземпляри отразяват светлина в червен цвят през нощта за разлика от тези на младите (зелен чвят) и това постоянно се употребява при нощен лов на алигатори.

Американският алигатор доближава приблизително на тегло и дължина надлежно 363 kg и 4 m. Според парка Евърглейд, най-големият разказан алигатор във Флорида е бил дълъг към 5,3 m, а за най-големия в света се смята образец, уловен в Луизиана, дълъг 5,8 m. Малка част от тези екземпляри са мерени на тегло, само че нормално масата им е към звук.

Китайският алигатор е доста по-малък с дължина рядко надминаваща 2 m.

Продължителността на живот на алигаторите е към 50 години, само че при удобни условия може да надмине 70 години. Така да вземем за пример в Белградската зоологическа градина има образец от 1937 година, а в зоопарка на Рига, Латвия – от 1935 година.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР