e-mail: Украинските власти съобщиха за 22 415 нови потвърдени инфекции и

...
e-mail: Украинските власти съобщиха за 22 415 нови потвърдени инфекции и
Коментари Харесай

Украйна с рекорден брой починали с Ковид

e-mail: 

Украинските управляващи оповестиха за 22 415 нови доказани инфекции и 546 смъртни случая през последните 24 часа, най-високият брой от началото на пандемията, оповестява " Евронюз ".

Властите упрекват скока в инфекциите на бавния ритъм на имунизация в 41-милионната нация. Украинците могат да избират сред имунизациите Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Sinovac, само че единствено към 15% от популацията е изцяло имунизирано, което е най-ниското равнище в Европа след Армения.

Като цяло страната е записала над 2,7 милиона инфекции и 62 389 смъртни случая.

Украйна се сблъсква с непрекъснато повишаване на заразяването през последните няколко седмици, което принуди държавното управление да вкара ограничавания за достъпа до публични места и използването на градския превоз. От през днешния ден се изисква доказателство за имунизация или негативен тест за качване на самолети, влакове и рейсове за дълги дистанции.

Ограничителните ограничения доведоха до взрив на подправени документи за имунизация на черния пазар и президентът Владимир Зеленски ръководи среща по-рано тази седмица за методите за битка с тази процедура.

Полицията разгласи, че подозира служащите в 15 лечебни заведения в цялата страна за присъединяване в издаването на подправени документи за имунизация.

Въпреки възходящата болест, държавното управление не е склонно да вкара нов локдаун.

" Има единствено два метода – имунизация или блокиране на всичко. Аз съм срещу блокирането в името на стопанската система ", сподели Зеленски.

За да насърчат имунизацията, управляващите започнаха да оферират ваксини в комерсиалните центрове. С повишаването на инфекциите скептичните настройки започнаха да се трансформират и рекордният брой от над 251 000 души получиха ваксини през последните 24 часа.

Превод: Петел
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР