Е кстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии

...
Е кстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии
Коментари Харесай

Опасност от пожари, как ще започне новата седмица

Е кстремален показател за пожароопасност е в действие за територии в 20 области в страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Индексът важи за териториите от областите Видин, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил и Перник.

При екстремален показател метеоролозите предизвестяват за вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари с замесване на дървесните корони. При екстремален показател пожарите са сложни за преодоляване, а дейностите по погасяване се лимитирани единствено по фланговете на пожара.

Днес над България ще бъде слънчево и съвсем безшумно.

Това заяви за Агенция "Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 32 и 37 градуса. Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево и по-топло. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра - към 22°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са 28° - 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В началото на новата седмица времето ще бъде най-вече слънчево.

По-значителна купеста облачност ще има в следобедните часове над планините в Югозападна България, където на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската низина краткотрайно до сдържан, северозападен вятър.

Температурите още веднъж ще се покачат и през първите два дни от седмицата преобладаващите оптимални ще са сред 34 и 39° по Черноморието 28-31°.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Възрастна дама желае да паркира някъде в Лондон. Намества се сред колите и блъска предната кола. След това блъска и задната. Към нея постепенно се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТова написа водачът на " Българска социалистическа партия за България " във ФейсбукВсичко стартира с кутия с бонбони " Кот д`Ор " Очаквам Народното събрание да гласоподава държавното управление в сряда, уточни тяБългарката не съумя да донесе нов орден от Токио 2020Тя записа едно от най-хубавите класирания за България в самостоятелната конкуренция на шампионат по художествена гимнастика на олимпиадаЦели 45% от хората споделят, че постоянно даже купуват дарове за рождения им денНова паника в пандемията: Ламбда разновидността, тръгнала от Южна Америка, се популяризира все по-бързо. По-опасна ли е тя и пазят ли имунизациите от този вид на ковид? Ново проучване хвърля светлинаВижте кои са те:Името ѝ значи „ обич “ на албанскиПри нахлуване с нож в токийското метро бяха ранени 10 душиАнсамбълът на България по художествена гимнастика завоюва изрично първото място в квалификациятаДжорджина Родригес е дарила обичания си с подарък за 605 000 евро.Интересът към новата платформа се оказва голямЛесно е да се допусна, че известните персони водят съвършен, фаворизиран живот

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР