Е ксперти от Китай разработват метод за извличане на кислород

...
Е ксперти от Китай разработват метод за извличане на кислород
Коментари Харесай

Китай разработва метод за извличане на кислород от лунна почва

Е ксперти от Китай създават способ за добиване на О2 от лунна почва , написа, базирайки се на Китайската корпорация за аерокосмическа просвета и технологии (CASC).

China is working on a way to extract oxygen from the moon’s surface
— South China Morning Post (@SCMPNews)
От корпорацията считат, че

кислородът може да бъде извлечен от лунния грунт, който е богат на титанов оксид и стоманен оксид, посредством нагряване до високи температури (около 2500 градуса Целзий). В резултат на това, съгласно китайските специалисти, е допустимо да се създават до 30 кг О2 от 100 кг почва.

Специалистите означават, че други потребни материали като силиций, желязо и исполин също могат да бъдат извлечени от лунната почва.

Според CASC производството на О2 може да се извърши с изцяло автоматизирано устройство, работещо на слънчеви акумулатори.

Пекин интензивно развива националната галактическа стратегия, разработвайки метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии за проучване на Луната.

Китайските учени извършват и план за проучване на метеорити и Марс, планирайки в близко бъдеще да стартират интензивно изследване на повърхността му.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР