е журналист и писател. Работил е в БНТ, БНР и

...
е журналист и писател. Работил е в БНТ, БНР и
Коментари Харесай

Петър Волгин: Който и да поиска оставката на Главния прокурор сега, отговорът на ВСС ще бъде отрицателен*

е публицист и публицист. Работил е в Българска национална телевизия, БНР и Тв7, както и в списанията "Клуб М " и "A-specto ". Негови излъчвания са сваляни от ефир по политически аргументи / "Без надзор " през 2001 година и "Деконструкция " през 2015 г./ Носител на редица журналистически награди. Автор на 6 книги, а през 2019г. бе оповестена "Политически НЕкоректно ".

Радостта на целокупния умнокрасивитет от вчерашното решение на Конституционен съд още веднъж демонстрира, че тази обществена група има извънредно лимитирана дарба за разумно мислене.
Хубаво, ще може министърът на правораздаването да желае оставката на основния прокурор. В нашия съответен случай това значи, че онази русолява жена с излъчването на продавачка в ЦУМ от времето на късния соц ще изиска оставката на.


И какво от това? Ама щяла доста страхотна, напряко неопровержима информация за негови провинения да даде.
Обзалагам се, че "неопровержимата " й информация ще бъде сходна на онази, предоставена от Кирил и Лена - отрязъци от вестници или в случай че би трябвало по-модерно да се изразим, скрийншотове от уеб сайтове.
Това в очите на жълтопаветната аудитория в действителност звучи като "разбиващо " доказателство, само че надали в настоящия Висш съдебен съвет ще погледнат по същия метод. Всички обикновено мислещи хора знаят, че който и да изиска оставката на Главния прокурор в този момент - дали министърът на правораздаването, дали Светият синод - отговорът на Висш съдебен съвет ще бъде негативен.

Е, за какво тогава е целият този звук? А с цел да сме почтени до дъно, би трябвало да кажем, че това, което ни показват като борба на "абсолютното положително ", т.е. държавното управление, против "абсолютното зло ", т.е. прокуратурата, е изумително обикновен и напряко вулгарен роман.

Всъщност става дума за борба на клана, олицетворяван от господин Прокопиев, против клана, олицетворяван от господин Пеевски.
Тук "добри " и "лоши " няма. Има единствено групировки, които се борят за цялата власт. Онези, дето по през целия ден опяват, че се сражавали като "бойци на светлината в името на "върховенството на закон " са или добре платени НПОшници или потребни идиоти. Скандиранията за "съдебна промяна " са просто шумовият декор, зад който едни нови играчи желаят да изместят старите.
Едва ли има естествен българин, който да има вяра в искреността на тези "съдебните реформатори ".

*Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР