е журналист и писател, автор на бестселъра „Зад завесата на

...
е журналист и писател, автор на бестселъра „Зад завесата на
Коментари Харесай

Писателят Калин Тодоров за ЛУКАНОВАТА ЗИМА

е публицист и публицист, създател на бестселъра „ Зад завесата на соца” и доста други книги. Той е наследник на Станко Тодоров, два пъти министър председател на България и ръководител на Народно събрание и журналистката Соня Бакиш, дълготраен основен редактор на „ Жената днес”, взела участие интензивно в основаването на дисидентския Комитет за екологична отбрана на Русе, откъдето потеглиха огромните промени у нас преди 31 години.



На днешния ден, преди 31 години, Парламентът одобри оставката на второто държавно управление на Луканов. На пръв взор, то падна под ударите на мощна стачка на Конфедерацията на труда "Подкрепа ".

Реално, Луканов се самосвали, тъй като се изплаши да извършва проекта " Ран-Ът "-краен пазарен фундаментализъм, който измете от страната два милиона българи.

Това, което държавното управление посмя, бе да либерализира цените. Като резултат:

Всяка заран ставах в три часа и се нареждах на километрична опашка за бакалията под нас. Редът ми идваше някъде към дванайсет часа на обед. Вземах, каквото беше останало-прясно или кисело мляко, сарфалади или прахуляк за пране.

Така, с "Лукановата зима ", ще си припомням второто раждане на капитализма в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР