е хиляди пъти по-страшна от глада, защото това е

...
 е хиляди пъти по-страшна от глада, защото това е
Коментари Харесай

Когато излъчвате светлина вие дразнитe тези, които живеят в тъмнина

„ е хиляди пъти по-страшна от глада, тъй като това е нравствен апетит “ – Мигел де Унамуно, испански мъдрец.

„ Ако смехът е инфектиран, дано да устроим зараза. “

Вероятно сте попадали не един път в обстановка, когато просто блестите от благополучие, желаете да споделите това възприятие с целия свят, а в отговор – единствено злобни погледи и отрицание. Защо вашата вътрешна светлина  толкоз нервира хората, живеещи в мрачевина?

Всъщност това се случва непрестанно. В нашия живот има хора, които безусловно са изпълнени със светлина и осветяват всичко в близост, само че и такива, които „ блестят “ с негативизъм и ни заслепяват с токсичността си. Най-удивителното е, че тези токсични „ лампи “ се появяват тъкмо сега, в който сме щастливи и желаеме да „ прегърнем целия свят “ – да споделим насладата си с всички.

Всъщност вие безусловно не интересувате и не сте нужни на тези хора, тъкмо по този начин както и те за вас – те са доста деструктивни. Всъщност същинските другари са тези, които освен подлагат рамо в сложни времена и оказват поддръжка, само че и споделят наслада и благополучие с вас.

Светлината и тъмнината са част от човешката природа. Някой в ​​душата си има светлина, някой има мрачевина, т.е. злоба и завист. Проблемът е, че би трябвало да поддържаме връзка с тези „ носители на тъмнината “ и за жалост можем да кажем, че те тровят нашата „ светлина “. Светлината на душите на другите хора безусловно изгаря очите им, провокира „ приключване на отрова “ и яд.

И това е по този начин тъй като някои хора би трябвало да лишават светлината от вас, с цел да се усещат по-добре. Всъщност в душата им живее единствено зло, а в техните вени тече не кръв, а злоба.

Приличат на гъби, които наподобяват ядливи, само че в действителност са рискови за живота. Същото се случва и с тези зли хора: кълнат се във безконечна обич и другарство, само че в реалност желаят единствено едно – да тровят. За да не светим толкоз блестящо, дразнейки ги с насладата и откритостта си.

Но в случай че човек не е в положение да показа нашето благополучие, тогава какво вършим до него? Да изключим светлината е доста елементарно, само че запалването й още веднъж – не е несъмнено, че ще се случи. И колкото по-дълго оставате с токсични хора, толкоз по-трудно е да се върнете в предходното си положение по-късно.

Когато имаме наслада в сърцата си, бързаме да споделим с тези, които добре познаваме. Това е безусловно естествена реакция: желая да кажа на другите, че го открих –  моето малко благополучие на Земята.

Всеки го прави по собствен метод. Някой написа обява в обществена мрежа, някой се обажда и споделя последните вести, други пишат стихове … Има доста способи, само че същността е една – желаеме да споделим насладата си с някого, тъй че и на него да му стане по-леко на душата.

„ Радвам се, че се радваш, веселя се, че си благополучен “ – Пол Остър, американски публицист.

В такива моменти да се натъкнете на недоволни погледи и завистливо сумтене е извънредно гадно за вас. Радостта помръква. Самият израз на лицето (или интонацията) на събеседника са задоволителни с цел да разберем: насладата ни е заседнала в нечие гърло.

Още повече, че ние чакаме усмивка като отговор, щастлив смях и екстаз: „ О, това е просто фантастично! Поздравления, приятелю! ”

Но нашата светлина е посрещната от безнадеждна мрачевина. Тъмнината на завистта и злонамереността. И светлината стартира да избледнява … Сякаш някой е отрязал крилете ни в полет. Емоциите избледняват, насладата изчезва някъде …

Ако това се повтаря с вашия другар или обичан човек още веднъж и още веднъж значи е  време   да се замислите какво в действителност вършиме дружно. Щастието в действителност е заразително, само че единствено за тези, които също светят от вътрешната страна.

У „ хората на мрака “ непознатата наслада предизвиква дискомфорт и експанзия. Просто не си мислете, че повода е във вас! Нищо персонално! Тяхната нездрава реакция е обвързвана извънредно с техните душевни рани и комплекси.

Вашата светлина би трябвало да свети и да озарява този свят с положително и наслада. А хората, живеещи в мрачевина, не би трябвало да и пречат. Изтрийте ги самоуверено от живота си и продължете да се наслаждавате на своя!

cluber

Шестте най-завистливи знаци на зодиака

 

Завистта не е като ревността. Разликата в действителност е забележителна. Завистта поражда, когато нямаме стремежи обект, който употребява различен. А ревността се появява, когато нещо, което към този момент притежаваме, е „ застрашено “ от…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР