e.GO е името на фирмата за електромобили, която привлякохме в

...
e.GO е името на фирмата за електромобили, която привлякохме в
Коментари Харесай

Първите произведени в България електромобили - след година и половина

 e.GO е името на компанията за електрически автомобили, която привлякохме в България. Това сподели в изказване служебният министър на стопанската система.

" Меморандумът към момента не е подписан, тъй че не би трябвало да приказваме напред във времето, само че компанията се споделя е.GO. Това е немски производител. Само два производителя на електрически автомобили имат хомолгация за Европейски Съюз. Най-хубавото в тази част е, че друга огромна наша компания в България - Bosch, ще дава огромна част от частите за тези коли и ще бъдат създавани в България “, добави той.

акцентира, че в този случай не приказваме единствено за асемблиране, а за клъстър. " Това е задачата, за която съм се борил в последните 6-8 седмици, а точно да имаме повече такива триумфи. Ако не беше излязло в новините, не бих го споделил. Имаме още няколко дни в договаряния “, добави той, като означи, че е изказванията, че по тази договорка се е работело от дълго време, са безспорни нелепости.

Служебният министър изясни, че договарянията са текли през последните 5 седмици. Те бързат с огромна скорост, тъй като сега конкуренцията на електрически автомобили е огромна. Който излезе първи на пазара с най-новите коли, има преимущество. Надяваме се, че в събота ще можем да ви поканим да видите самите коли пред министерството на стопанската система “, добави Петков. По думите му първите създадени в България електрически автомобили могат да бъдат действителност до година и половина-две.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР