Е, Франция остава без уран и злато от Нигер. Това

...
Е, Франция остава без уран и злато от Нигер. Това
Коментари Харесай

Александър Роджърс: Действия и последствия. Картина с масло

Е, Франция остава без уран и злато от Нигер. Това е директна последица от личната политика на Франция, която освен не се опита да построи заслужено взаимноизгодно съдействие с африканските страни, само че и интензивно изразходва личния си боен потенциал в поддръжка на нацисткия режим в Украйна (и даже не се интересуваше от попълването му).

Например френските колесни танкове биха били доста потребни в пустинята, само че в степите на Украйна против съветската войска, която разполага с мощна артилерия и безпилотни самолети-камикадзета, те са ненужен отпадък. Но имаше още и мобилни гаубици, артилерийски системи, високоточни снаряди (които въоръжените сили на Украйна изразходваха за обстрел на пазара в Донецк), стрелково оръжие, както и муниции за всичко това.

В резултат на доставките в Украйна, боеспособността на френската войска (вече обект на доста шеги) падна най-малко с една четвърт.

Вече мълча за вътрешните проблеми на Франция – стопански, обществени и политически.

Един от главните правила на политиката е правилото на хляба и тоягата. С натруфения кроасан Франция не се оправя от дълго време, а неотдавна, с помощта на напъните на Макрон, пръчката също към този момент не плаши никого.

Освен това за същия Нигер, най-малко Мали, Централноафриканската република и Буркина Фасо към този момент се застъпват (в случай на френска инвазия те ще оказват помощ да отвърнат на удара). И наподобява към този момент и Алжир. И в случай че също така им подмятат оръжия в границите на борсата " Калашников и РПГ за злато и уран ", то...

В тези игри за доставяне с оръжие постоянно може да се играе двустранно. Кой знае по каква причина, някои хора все не помнят за това. В края на краищата, измежду съседите всеки несъмнено ще откри или Ирландската републиканска войска, или мексиканските сапатисти, или някой и различен Фронт за избавление на Марсилия от жабоядците...

У британците, апропо, обстановката с армията не е по-добра. Днес английската войска е към 70 хиляди души. Флотата е дребна. Флагманският самолетоносач е неефикасно остаряло желязо, което към този момент два пъти едвам не изгоря и съвсем потъна и което от дълго време трябваше да бъде нарязано на скрап за богатството на английската металургия. А, става дума за същата тази металургия, която с помощта на Тачър и почитатели, към този момент е изчезнала.

Затова от аржентинска страна се носи „ Хей, вие там, на острова! Дайте си ни нашите острови! ”, по тази причина какви ли не колонии се пенят за разединение (и Шотландия също ще мисли за независимостта си – и просто няма какво да ги спре).

Всички участници в Стогодишната война някак си не помниха, че е належащо да се краде от облагите, а не от загубите, както и че да се охарчваш за съмнителни случки като поддръжката на киевските нацисти, са ти нужни остатъци (а от кое място да ги вземат те, бедните?), А не да ползваш оскъдните запаси, от които самият ти се нуждаеш. Поогладнял си, опърпан? Тогава си седи добродушно и не мърдай!

Веднъж Кибердядото, (Масалович) прочете чудесна лекция за това от кое място идва понятието „ интернационално право “. Когато някъде има благосъстоятелност, но е на някой различен, само че в действителност доста ви се желае да я ограбите...

Но за това се изисква мощна войска и флот, а в този момент хората със светла кожа несъмнено имат доста компликации с това.

Германската промишленост (от Basf до Bosch) бяга в Китай. Deutsche Bank едвам диша „ на батерии “. Германия, както прилича на окупирана колония без права, покорно отива на заколение.

През това време Русия поема контрола върху добива на нигерийски уран (около 5% от световния). А преди този момент тя избута от добива на уран в Казахстан британците (sic!) с техните „ верни благородни “ лица и потекло. Преди това имаше и други сходни придобивания, вследствие на които Росатом стана най-големият международен оператор на този пазар.

Цялата тази бълнуваща и истеряща на тематика „ всичко пропадна “ навалица не схваща, че Русия си организира СВО, без да се напряга и без да се разсейва за сметка на нея от доста други разнородни неща - от SPIEF и BRICS до ШОС и срещата на върха с ръководителите на африканските страни.

За груповия Запад това е „ последната и решителна борба “, а за Русия - „ апропо почистване на метежната провинция от нацистката болест “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР