е естествено състояние извън сезона, но с него може да

...
е естествено състояние извън сезона, но с него може да
Коментари Харесай

Останете активни, за да преборите есенната депресия

е естествено положение отвън сезона, само че с него може да се справите, като следвате режим и останете дейни. Експерти в региона на логиката на психиката и имунологията споделиха това в изявление за ТАСС. Психологът Елена Пояркова напомни, че с настъпването на студеното време дните стават по-кратки, а нощите - по-дълги. Няма задоволително слънчева светлина и витамин D, което може да аргументи незаинтересованост, унесеност и утежняване на настроението. По този метод душeвността се приспособява към изменящите се външни условия.
През есента и зимата човек е заставен да се разсънва по мрачно. Ето за какво съгласно психолога, с цел да не се поддадем на депресията, е значимо да запазим остарелия си метод на живот , в това число съблюдаване на всекидневието, като не забравяме и за спорта. " Тези, които се затрудняват да се разсънят, би трябвало да вършат извършения. Човекът, който спортува, се усеща по-ободрен. Физическото изпитание също въздейства върху прочувственото положение, ендорфините се отделят в кръвта ", изяснява специалистът.
 6 физиологични признака на депресията 6 физиологични признака на депресията
Депресията е един от най-разпространените психологични разстройства. От болестта страдат над 264 милиона души, сочат данни на СЗО. Мног...
Иван Козлов - вицепрезидент на Руското научно сдружение на имунолозите - е убеден, че самоорганизацията ще помогне да се оправим с неприятното въодушевление и незаинтересованост през есента . „ Не можем да създадем нищо с времето. Трябва да се организираме и да имаме воля. Да поддържаме връзка повече, да работим повече, да отделяме повече време за действия навън ", споделя той. Лекарят акцентира, че естественото хранене също ще помогне да се избегне дефицитът на витамин D през есенно-зимния интервал. За да извършите това, би трябвало по-често да ядете риба, зеленчуци и плодове.
От друга страна, разходката до работното място може да размени пътя с автомобил сутринта. И облеклото е от голяма важност - обличайте се с облекла, които ви настройват за по-работно въодушевление. Трябва също по този начин да запазите нормалните ритуали, като да си купувате горещо кафе или прясно мляко на път за работа. Това може да вършиме даже не заран, а по време на работна отмора, считат психолози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР