е един от най-важните органи в нашия организъм, а грижите

...
е един от най-важните органи в нашия организъм, а грижите
Коментари Харесай

Най-опасните храни за сърцето

е един от най-важните органи в нашия организъм, а грижите за него стартират от метода, по който се храним. Всичко, което съдържа чинията, рефлектира директно върху положението на сърцето ни. Правилното хранене намалява риска от от развиване на сърдечни болести посредством намаление на " неприятния " холестерол и триглицеридите в кръвта, намаление на кръвното налягане, управление на тежестта и/или възстановяване на инсулиновата сензитивност.

Омега-3, калий, калций, магнезий, фибри, фитонутриенти и антиоксиданти печелят най-хубави оценки в тези категории. И откакто поговорихме за това кои са потребните субстанции, би трябвало да обърнем внимание и на нездравословните. Ето кои са на-опасните храни за сърцето!

Колбаси

Дори разновидностите с по-ниско наличие на мазнини съдържат консерванта натриев нитрат. Нитратите могат да усилят вътрешното инфектиране, а то има директна връзка с развиването на атеросклероза, втвърдяването или стесняването на артериите.

 2372814

Хот дог

Хот-догът и саламите могат да бъдат с високо наличие на наситени мазнини. Дори разновидностите с ниско наличие на мазнини нормално са цялостни със сол. Важно е да наблюдавате приема на натрий, защото повишените количества в храната постоянно водят до по-високо кръвно налягане.

Кетчуп

Кетчупът също е с доста високо наличие на натрий. Само две супени лъжици съдържат 320 мг натрий - 14 % от дневния ви целесъобразен предел от 2300 мг, предложен от Американската сърдечна асоциация. Плюс това, той може да се похвали с осем грама захар за същото количество.

Сос барбекю

Няколко супени лъжици от обичания на мнозина сос съдържат към 310 мг натрий. Потърсете варианти с по-малко натрий и по-малко добавени захари, или още по-добре: направете си сами и подправете на усет.

Трапезна сол

Около 70 % от общата ни консумация на натрий идва от храна, която се намира в пакети или консумираме в заведения за хранене. Други 15 % се намират естествено в другите типове храна. След тях остават към 15% натрий, чийто банкет ние изцяло можем да направляваме. Започнете, като добавяте половината от това, което рецептата изисква и увеличете мащаба, с цел да употребявате единствено това, от което се нуждаете. За да не посолявате в допълнение по табиет, оставете солта в кухнята и я носете на масата единствено в случай че имате потребност от нея след първата хапка.

Зърнени закуски

 2372813

Погледнете още веднъж етикета за питателните стойности на вашата зърнена закуска. Има ли повече от осем грама захар на порция? Изхвърлете я.
Експертите показват, че храните с високо наличие на добавена захар могат да бъдат голяма опасност, защото способства за затлъстяване, инфектиране, висок холестерол и диабет – всички те са рискови фактори за сърдечни болести.

Подсладени и ароматизирани млекца

Тези артикули съдържат голямо количество калории, а добре знаем и че изкуствените аромати и усети са извънредно нездравословни за здравето като цяло.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР