Е два ли има човек, който поне веднъж да не

...
Е два ли има човек, който поне веднъж да не
Коментари Харесай

Кемтрейлс – конспиративната теория, която просто отказва да изчезне

Е два ли има човек, който най-малко един път да не е чувал думата „ Кемтрейлс “. С това име е известна тайната доктрина, съгласно която следите, оставяни от самолетите в небето, са отровни.

Някои имат вяра, че задачата е да се въздейства на времето, други пък са на мнение, че по този метод се разпръскват химикали, предизвикващи разнообразни заболявания или неплодородие, а трети са уверени, че въпросните субстанции са средство за мозъчен надзор.

Последователите на теорията акцентират като доказателства в нейна поддръжка, че някои самолети оставят следи, а други – не, както и че сходни линии могат да бъдат видяни даже и когато в небето няма нито един облак.

What really comes out of an airplane? Contrails, not chemtrails
— The Washington Post (@washingtonpost)
Да се даде безапелационен отговор на въпроса по какъв начин се е зародила тази тайна доктрина е сложна задача. През 1996 година Американските военновъздушни сили разгласяват отчет, отдаден на методите, по които може да се въздейства на климатичните условия. В резултат, през идващите няколко години доста хора стартират да настояват, че военните изсипват „ мистериозни вещества “ благодарение на самолети върху разнообразни региони на Съединени американски щати. Важна роля в популяризирането на сходни изказвания изиграва радио водещият Арт Бел. През 2000 година американските управляващи се принуждават да разгласяват мнение, в което оборват тайната доктрина, само че нейните последователи виждат в документа само опит да се прикрие истината.

Учените са изцяло единомислещи, че „ Кемтрейлс “ е безспорна небивалица. Те изясняват, че следите, които самолетите оставят, постоянно съставляват „ заледени облаци “. При избрани метеорологични условия въздухът на огромна надморска височина е незадоволително мокър, с цел да се образуват облаци. Ако обаче през това място премине аероплан, той отделя водни пари и отработени газове, вследствие на което се образуват дребни капчици. При температура от минус 50 градуса по Целзий тези капки замръзват бързо и стават забележими като облаци. Ако няма вятър, те могат да останат непроменени с часове.

Scientists just say no to "chemtrails " conspiracy theory
— The New York Times (@nytimes)
Най-важното, което всеки би трябвало да знае, е, че няма следи от отровни субстанции, означават учените. С тематиката интензивно се занимава немското министерство на екологията, което непрестанно изследва качеството на въздуха. Експертите всекидневно получават данни от измервателна станция, ситуирана на най-високия връх в Германия – Цугшпитце. Тя записва всевъзможни типове замърсители и парникови газове. До момента няма сведения да са били засечени някакви мистериозни отровни субстанции, отделяни от самолетите, прелитащи над страната.

Много от последователите на „ Кемтрейлс “ считат, че въпросните следи в действителност са доказателство за осъществявани опити за надзор на времето. Истината е, че концепцията за потреблението на климатичните условия като оръжие не е чак толкоз налудничава. Пример за това е така наречен интервенция „ Попай “, осъществена от американската войска по време на войната във Виетнам. И до през днешния ден тя е обект на доста несъгласия. Предполага се, че задачата ѝ е била да се провокират превалявания и да се удължи сезона на мусоните в региона на Хошимин, с цел да се затруднят военните доставки (дъждовете правели пътищата доста кални и труднопроходими) и да се провокират свлачища. Операцията била извършена над Тайланд, Камбоджа, Лаос и Виетнам с разрешението на Централно разузнавателно управление на САЩ и тогавашния държавен секретар Хенри Кисинджър.

Американският министър на защитата Мелвин Леърд на собствен ред не бил осведомен за интервенция „ Попай “. Пред Конгреса той изрично отрекъл изказванията, че съществува стратегия, имаща за цел да се въздейства върху климатичните условия и те да се употребяват като оръжие. Данните, достигнали до необятната общност, демонстрират, че интервенцията траяла в интервала 1967 – 1972 година под надслова „ Правете тиня, а не война “. Всеки ден от началото на март до края на ноември (това е продължителността на мусонния сезон) от военна база в Тайланд изхвърчали по няколко самолета, които вземали присъединяване в опитите да се „ основат “ облаци и да се провокират по-продължителни и значителни превалявания.

China this week revealed plans to drastically expand an experimental weather modification program to cover an area of over 5.5 million square kilometers (2.1 million square miles) — more than 1.5 times the total size of India
— CNN (@CNN)
Операция „ Попай “ публично завършила на 5 юли 1972 година Не е ясно дали тя е била сполучлива и дали в действителност е оказала някакъв резултат върху времето във Виетнам. За провеждането ѝ пръв оповестява репортерът Джак Андерсън, а на 3 юли 1972 година публикация за интервенцията е оповестена във вестник „ Ню Йорк Таймс “ (трябва да се означи, че преди този момент за „ Попай “ се загатва и в документи на Пентагона). Само два дни по-късно, тя завършва. Медиите упорстват да бъде разкрита повече информация, а на 11 юли 1973 година Сенатът приема резолюция, забраняваща потреблението на климатичните условия като оръжие. Сходна интернационална спогодба е подписана през 1977 година в Женева и влиза в действие година по-късно. Понастоящем общо 78 страни, измежду които и България, са подписали съглашението.

В интерес на истината, опитите за така наречен трансформация на климата имат богата история. Още през 1902 година американецът Чарлз Хатфийлд основал примес от 23 съставния елемент, с която твърдял, че може да провокира дъжд. През 1915 година той получил поръчка от Сан Диего. Градът страдал от тежка суша, само че след намесата на Хатфийлд там се излял проливен дъжд, който нанесъл вреди в размер на 3,5 млн. $. В резултат, против него било заведено дело. Съдът, обаче, решил, че Хатфийлд е почтен, защото човек няма по какъв начин да въздейства на времето, а поройният дъжд, излял се над Сан Диего, е просто съвпадане.

Около век по-късно, по време на Олимпиадата в Пекин през 2008 година, китайските управляващи пък използваха комплицирана система от спътници, радари, самолети и други принадлежности, с цел да повлияят на времето. Целта беше да не вали над олимпийския стадион. Използвани бяха сребърен йодид (той провокира превалявания и с негова помощ постоянно се предотвратяват градушки) и изсъхнал лед, а в околните до стадиона облаци бяха „ инжектирани “ химикали, забавящи рухването на дъжд. Опитите за трансформация на времето не престават и през днешния ден, само че би трябвало да се означи, че задачата на учените е да предотвратяват рискови стихии или да провокират превалявания в региони, страдащи от липса на вода, а не да изсипват отровни субстанции върху нас.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Автор: Русалин Венев.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Тате, ще изучавам за ясновидец! - К'во!? Я ела в другата стая. - Няма, щото ще ме биеш. - Ми ти си подготвен ясновидец,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниАкцията е във връзка съмнителна социална поръчка за сметосъбираща техникаТова реши управлението на лечебното заведениеТой обаче желае те да са по-екологични " Ако този пакет бъде признат, няма да има пенсионер под линията на беднотия ", съобщи служебният финансов министърПредложението за комисията бе импортирано от " Демократична България " Поканените са деликатно определени 100 душиПо информация на Министерство на вътрешните работи съществено потърпевша е женаАтанас Пеканов: България ще получи близо 20 милиарда лв. по Плана за възстановяванеКонсултациите с парламентарните групи ще се проведат в президентската институцияИма привлечени към отговорност, за други инспекциите продължаватЯнаки Стоилов показа претекстовете за своето предложение за започване на процедура за преустановяване мандата на основния прокурорПредложението на Има Такъв Народ за министър председател ще стане ясно, когато президентът Румен Радев връчи мандата на партиятаЕто кой чества през днешния ден " Възможностите за длъжностен кабинет не ги обсъждаме ", съобщи представителят на служебното държавно управление setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https://b.grabo.bg/netinfo/special/vesti_
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР