е доказан на 8 ноември в Ботсвана, на 24 ноември

...
е доказан на 8 ноември в Ботсвана, на 24 ноември
Коментари Харесай

Кантарджиев: Срещу новия вариант на COVID-19 са нужни нови мерки

е потвърден на 8 ноември в Ботсвана , на 24 ноември е секвенирането, а последния петък е съвещанието на специалистите, където му е обещано и име - избран е като вид, " пораждащ безпокойствие ". Не бива да плашим хората, само че има някои особености - потвърдено е, че разновидността се популяризира по-бързо - към този момент е в Белгия, Англия, Бавария, Чехия, Германия, вторият въпрос е дали го хващат генетичните проби, трето и най-притеснително - дали се е трансформирал, тъй че да е кадърен на имунологично бягство от ваксина, и четвърто - стои въпросът дали не се прекарва по-тежко заболяването. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, съветник по процеса на имунизация към Столичната община пред бТВ.

Трябва да се затегнат ограниченията, изключително на границата , счита Тодор Кантарджиев. Хора, които пътуват от Южна Африка - през Англия, би трябвало да се изследват повече на границата и бързо да се изпращат материали за секвениране на позитивни хора. Една заповед на министъра в този дух няма да е непотребна, посъветва професорът.
 Николай Витанов чака Омикрон след Нова година
Николай Витанов чака Омикрон след Нова година

Новият вариант не е добра вест за здравната система

Новият вариант има над 50 разновидности, над 30 са единствено в протеина на шипчето S, това плаши - по тази причина би трябвало да се види дали сегашните ваксини пазят, разновидностите са доста значими, а и са доста при този вариант, предизвести Кантарджиев.

Който още се чуди ще се имунизира ли, по-добре да се имунизира , сподели още той. Кантарджиев разкри, че, когато се подписал договорът с " Пфайзер ", е планувано при поява на нова разновидност - в границите на 100 дни, да има опция да се употребяват нови ваксини.

Кантарджиев разяснява и какво да се чака след новия вирус - нови заповеди, секвениране, проучвания, носене на маски, не трябва да се позволява всеобщо разпространяване, лабораториите ни са готови.

На въпрос завършила ли е четвъртата вълна, Тодор Кантарджиев разясни: " Ако питате лечебните заведения и лекари - не сме излезли от четвъртата вълна на ковид, в случай че питаш министъра на опазването на здравето - и медали даваме. Много са болните и все още - 100 000, в никакъв случай сме нямали толкоз дейни случаи, хората са изтощени, лекарите са се научили да вършат чудеса. "
 Най-лошият вид при новия Коронавирус вариант - да се върнем в изходна позиция
Най-лошият вид при новия Коронавирус вариант - да се върнем в изходна позиция

Хората, при които са минали 180 дни от втората доза, да се имунизират и с бустерна

Той обаче дефинира, че има висока смъртност, 6-7 месеца занемарена имунизация, коронавирус центрове не работят, сега има доста заболели, доста умряли, по-малко влизат в болница, само че не е мръднал броят на хората в интензивните отделения, което значи, че се отива късно в болница , проучва той.

Кантарджиев счита, че възрастните и болните би трябвало да се имунизират с трета доза, за младите две дози са задоволителни.

В умозаключение Тодор Кантарджиев предизвести и че в Европа грипът е тръгнал, по-голям е процентът вид А, грип Б заема към 10-15%. Ваксините на пазара пазят от тези разновидности. У нас се чака в края на януари-началото на февруари.

Най-масовата група, която би трябвало да се имунизира, са хората над 65-годишна възраст, с хронични болести, с диабет. Трябва да има разлика две седмици сред Коронавирус имунизацията и грипната, посъветва Кантарджиев. Сега е моментът да се постави грипната ваксина, с цел да може 15 дни да изготви имунитет.
 Лъчезар Томов: До месец Омикрон става доминантен
Лъчезар Томов: До месец Омикрон става доминантен

Който не се е разболял от ковид, ще се разболее, предизвестява пулмолог
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР