Е, добре - паметник на Калашников, за да има с

...
Е, добре - паметник на Калашников, за да има с
Коментари Харесай

Цитат на деня: Къде защитават границите на Русия с калашник - в Грузия и Украйна?

" Е, добре - монумент на Калашников, с цел да има с какво да се гордеем. Ако пресметнем какъв брой хора на планетата са убити с неговото оръжие, ще се получат милиони. Макар че е забавно - автомат калашников не е употребен във войната с фашистите, тъй като се е появил по-късно. Така че къде са защитавани с него границите на нашата Родина? В Афганистан? В Грузия? В Украйна? В Африка? "

Това разяснява Андрей Макаревич - прочут съветски музикант и проектант по обучение, във връзка откритата във вторник скулптура на Михаил Калашников в Москва.

За церемонията имаше военни почести и венци, а министърът на културата Владимир Медински назова Калашников " културен бранд на Русия ".

 Цитат на деня: Къде пазят границите на Русия с калашник - в Грузия и Украйна?
© Reuters

В профила си във " Facebook " Макаревич написа още, че работата на Салават Шчербаков надали би получила утвърждение на живописен съвет в руските времена и че загрозява града, а " а ние всички се опозоряваме пред целия свят ".

Шчербаков отвърна, че рецензиите на Макаревич " са неетични ". " Не съм задължен да ми е забавно и значимо какво е споделил Макаревич. Ако беше естествен диалог с причини - разбирам, само че когато човек просто изграчи, по този начин да се каже, това е неуважително освен към мен, само че и към милионите хора, на които [паметникът на Калашников] се харесва ", съобщи той.

Паметникът е висок съвсем 10 метра и съставлява железна статуя на Калашников, държащ АК-47. Шчербаков е създател на над 40 монументални композиции, измежду които на император Александър I и на княз Владимир (покръстителят на Русия), която след митинги се наложи да бъде издигната на площад в града, а не пред Московския държавен университет, откъдето щеше да гледа към цяла Москва.

 Самотен протестиращ бе незабавно арестуван при опит да разгърне саморъчен афиш с надпис
© Reuters

Самотен протестиращ бе незабавно арестуван при опит да разгърне саморъчен афиш с надпис " Конструктор на оръжие = конструктор на гибел "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР