Е. Джийн Карол e свидетелствала със стряскащи подробности за деня,

...
Е. Джийн Карол e свидетелствала със стряскащи подробности за деня,
Коментари Харесай

Тръмп е обвинен в изнасилване: Ще има ли значение това през 2024 г.?

Е. Джийн Карол e свидетелствала със стряскащи детайлности за деня, в който твърди, че Доналд Тръмп я е изнасилил в съблекалнята на повсеместен магазин две десетилетия преди да стане президент – изказвания, които републиканецът неведнъж и гневно е отричал . Тази седмица двама другари, които застанаха на свидетелската пейка в поддръжка на Карол, обявиха пред правосъдните заседатели, че са разговаряли с някогашната журналистка на списание малко след хипотетичното нахлуване през 1996 година, както и че имат вяра, че тя споделя истината. Междувременно други дами също са дали показания за неприятни прекарвания с някогашния водач . Едната жена споделя, че Тръмп я е сграбчил и опипвал , до момента в който са пътували в аероплан в края на 70-те години на предишния век, а другата описа на правосъдните заседатели, че той я е целунал принудително в дома си във Флорида през 2005 година, написа „ APNews “.

Разказите , споделени по време на гражданския развой в границите на исковете на Карол за побой и клюка против Тръмп, са първият случай , в който някое от многочислените обвинявания в полови похищения против някогашния президент е прегледано и оповестено в детайли в правосъден развой . Макар че, имаше опция да опровергае обвиняванията на Карол на свидетелската пейка, Тръмп отхвърли да се яви в съда , като посочи, че повода е пътешестване в чужбина. Той съобщи пред кореспонденти в Ирландия, че въпреки всичко може да даде показания персонално, макар че юристът му разгласи в съда, че някогашният президент няма да го направи и че няма да бъдат показани други очевидци.

За множеството политици сходни обвинявания, изложени обществено в правосъдната зала, биха били задоволителни, с цел да осуетят всевъзможни техни бъдещи желания за триумф на политическата сцена. Тръмп обаче не е средностатистически политик – факт, който стана явен, когато той завоюва президентската конкуренция през 2016 година месец след публикуването на записа от „ Access Hollywood “, в който самият той се хвали, че е насилвал полово дами, и твърди, че когато си звезда „ можеш да направиш всичко “.

Сега, когато Тръмп още веднъж води акция за присъединяване в президентската конкуренция през 2024 година , казусът „ Карол “ е още един тест за способността му да „ оцелява “ след кавги, които биха провалили тотални живота на други високопоставени хора. Някои политически анализатори считат, че обществеността към този момент има закостеняло мнение за някогашния президент – обича го или го ненавижда, а изказванията за негови похищения против дами не са нещо ново и изненадващо.

До момента проблемите, които Тръмп е имал проблеми със закона, не са довеждали до огромни политически последствия за него , само че в близко бъдеще това може да се промени, съгласно изследване на публичното мнение на Центъра за проучване на публичните връзки на „ Associated Press “ – „ NORC “ , извършено предишния месец. Според резултатите единствено 4 от 10 пълнолетни американци считат, че Тръмп е работил нелегално в тази ситуация, в който той е упрекнат, че е дал пари  в подмяна на безмълвие в Ню Йорк. Около половината от гласоподавателите считат, че той е нарушил закона в Джорджия, където против него се води следствие за интервенция в преброяването на гласовете на изборите през 2020 година, сочи допитването. То демонстрира също, че към половината от тях имат сходно мнение за ролята на Тръмп в щурма против Капитолия на 6 януари 2021 година, проведен от негови поддръжници, и за боравенето му с класифицирани документи, открити в Мар-а-Лаго. В допитването не е заложен въпрос за случая „ Карол “.

Рейчъл О’Лиъри Кармона , деятел за правата на дамите, съобщи, че се надява казусът на Карол да активизира гласоподавателите да отдръпват поддръжката си за Тръмп. След избирането на Тръмп милиони хора излязоха да стачкуват против него на женски шествия в цялата страна, като специалисти настояват, че тези събития са провокирали засилена политическа ангажираност измежду дамите в страната , в това число избирането на рекорден брой дами в Камарата на представителите на Съединени американски щати в междинните избори през 2018 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР