Е дин човек е намерил смъртта си в наводненията в

...
Е дин човек е намерил смъртта си в наводненията в
Коментари Харесай

Наводненията в Австралия взеха жертва

Е дин човек е намерил гибелта си в наводненията в Сидни и стана първият умрял през седмицата на проливни дъждове в източния австралийски щат Нов Южен Уелс, заяви ДПА и Българска телеграфна агенция.

Неидентифицираният мъж е бил открит през днешния ден следобяд в автомобила си в северозападен квартал на града.

Премиерът на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян изрази съболезнования в Народното събрание малко откакто на утринната конференция сподели, че е "просто знамение ", че към момента няма смъртни случаи в разразилата се рецесия.

Днес небето над елементи от щата се проясни, само че управляващите предизвестяват, че на доста места остава забележителен риск от наводнения. Береджиклян съобщи, че заплахата не е отминала.

По думите й "хиляди и хиляди хора " са предизвестени да се изтеглят, реките ще продължат да преливат, язовирите ще изпускат още вода, а ситуацията е "невиждано от 50, а тук-там от 100 години ".

За към 24 хиляди индивида в Нов Южен Уелс тази заран към момента е в действие предписание за евакуация и други 60 хиляди са в подготвеност да се изтеглят. Метеоролозите споделят, че проливните дъждове най-накрая отслабват и не се чакат обилни превалявания през идващите седем дни, само че "бедствието не е завършило ". Язовирите и реките ще продължат да преливат и в някои общини "се чака водите още веднъж да се повишат ".

Застрахователния съвет на Австралия установи, че ситуацията на доста места в Нов Южен Уелс е "катастрофално ". До през вчерашния ден оттова са били подадени над 11 500 желае от застраховани лица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР