е бил пред реалната опасност да се разцепи. Това

...
 е бил пред реалната опасност да се разцепи. Това
Коментари Харесай

Имало е реална опасност корабът Вера Су да се разцепи и потъне

" " е бил пред действителната заплаха да се разцепи. Това изясни капитан Андрей Станев, началник на интервенцията по море, при която край Камен бряг.

Засядайки край Камен бряг, Вера Су стъпва не на една, а на цели четири скали. Пречупването е избегнато със комплицирани калкулации и 10 тона греди и градивни детайли, заварени на точните места, оповестява БТВ.
 Министърът: Собственикът на Вера Су е желал да бъде потънал Министърът: Собственикът на " Вера Су " е желал да бъде потънал
Разходите по избавителната интервенция на заседналия в скалите на Камен бряг транспортен съд " Вера су " ще бъдат възобновени от застрахователя. В про...

Недобра преценка на силата, с която " Вера Су " да бъде изтеглен, също е щяло да разцепи кораба, споделя кап. Станев. " Влекачът е с 40 тона " пауър пул ", а аз го изтеглих с 5. Ако дам цялостната си мощ, аз ще го разпоря. А разпаряйки кораба, той щеше да потъне ", изяснява той.

Реална заплаха е съществувала и при разтоварването. Разработена е подробна симулация какво ще се случи, в случай че съответно количество товар бъде отнето от съответно място.

Междувременно и след изтеглянето на " Вера Су " от екоминистерството не престават ежедневни инспекции на водите в региона. Очакват се резултатите от от проби в 7 точки в морето. Такъв ще бъде осъществен още два пъти в границите на две седмици. Последната инспекция на водите сподели, че азот амониев понижава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР