е българска частна компания в сектора на електрооптиката с уникална

...
е българска частна компания в сектора на електрооптиката с уникална
Коментари Харесай

Продукцията на ОПТИКС достига до над 45 държави в целия свят

е българска частна компания в бранша на електрооптиката с неповторима ДНК. Тя е една от дребното компании в света, чийто екип проектира, конструира, създава и осъществя на пазара лична гама термовизионни и нощни произведения, дневни мерници и интегрирани системи за стратегическо наблюдаване и защита. В портфолиото си компанията предлага новаторски решения за секторите на защитата, сигурността, опазването на природата, спортната ловна оптика, медицината и промишлеността. Благодарение на петте си предпазени стандарти за качество ОПТИКС е желан сътрудник за доставки на оптични, механични и електронни възли и детайли. Компанията осъществя продукцията си в над 45 страни в целия свят, а 9 страни по света са доверили сигурността на националните си граници на българските механически решения за защита.
Последните военни спорове демонстрираха, че актуалните начини за обезпечаване на защитата и сигурността са нетрадиционни и хибридни. Важността на тактическото предимство концентрира вниманието към механически решения, които откриват и разпознават заканите допустимо най-рано. Налага се потребността от сензорно наблюдаване и детекция на оптимални дистанции. Това условие се залага интензивно в стратегиите за превъоръжаване в света и изключително в Европа. Само през последните 3 години на този континент са проведени планове за военни доставки на датчици в региона на нощното виждане и термовизия за над 800 милиона евро.

Програмите включват планове за очила и монокуляри за нощно виждане, основани на правилото на електронно увеличаване на фотоните, термовизионни мерници и биокулярни уреди за наблюдаване в Германия, Франция, Англия, Финландия, Холандия, Швейцария, Дания, Испания и Италия. Темата за превъоръжаване за нови сензорни решения се стимулира извънредно и след началото на спора в Украйна.

Следвайки тези трендове, интензивно взе участие в Индустриалната съветническа група на НАТО (NIAG), Европейската организация по защита (EDA), регистриран участник е в иновационните планове към Европейския защитителен фонд (EDF). Компанията разполага с единствената частна акредитирана лаборатория за оптични уреди в България, а съвсем всички изделията са регистрирани в кодификационната система на НАТО. Фирменият фокус е подложен към основаването на съвременни произведения и концепции, които да обезпечат осъществяването на всяка задача, денонощно. Затова в компанията стимулирано работи развоен екип от над 85 инженери, а с прецизното произвеждане са ангажирани над 500 чиновници.
Реклама
ОПТИКС е главен снабдител на специфична продукция в областта на нощното виждане и термовизията на Българската войска. Затова противоположната връзка от използването на доставени произведения и демонстрацията на локален терен на новите разработки на компанията, основани на интернационалния й опит, е от извънредно значимо значение за създаване на доверието към продуктите ни.

В началото на тази година след серия извънредно потребни действителни демонстрации и срещи с бойци, офицери и командири от Българската войска екипът на разпознава най-адекватните лични решения за заявените потребности на другите типове наши войски.

За потребностите на Сухопътните войски и Съвместното командване на специфичните интервенции след разбора на последните трендове и потребности за лична екипировка компанията дефинира следните настоящи решения:

Нощни монокуляри (DIANA M40) и/или двуканални очила (DIANA TT) Термовизионни мерници (серия ОПТИКС IdentifieR, DIANA IR) Термовизионни плъгини (серия ОПТИКС ZiR 100) и бинокли (BidentifieR) Дневни мерници (серия ОПТИКС ODS, MK6).
Реклама
Изключително настоящо решение за разследващите екипи е термовизионният биокуляр BidentifieR 100. Високата резолюция (640х480) и 17-микронният пич на изделието обезпечават детайлна и ясна картина на следения периметър без значение от съществуването на пушек, мъгла или други затруднени нощни и дневни условия. Изключително ергономичен, с тегло 1800 грама, уредът засича човек на дистанции от 2,5 км, а автомобил - на над 6,5 км.

BidentifieR 100 има вградени GPS и цифров компас, разрешава WiFi видеострийм и дистанционно управление.
За потребностите на Военноморските сили предлага поддръжка в България с български датчици на системата ЕКРАН, с което да подсигурява целта на националната сигурност. Актуалните решения, използвани в ЕКРАН, са мултисензорните системи на компанията от серията Guard. Серията включва неохлаждаеми термовизионни камери Goliath и охлаждаемите камери HeatseekIR. Последните засичат транспортни средства на дистанции над 20 км и са извънредно подобаващи за крайбрежна защита през цялото денонощие.
В допълнение ОПТИКС предлага подсилени за устойчивост в морска среда самостоятелни уреди за наблюдаване и водене на бойни дейности от елитния екип за специфични интервенции на ТИХИНА.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Политика 3 Строителство и парцели 1 Политика 2 Политика 3 Строителство и парцели 1 Политика 2 Политика 3 Промишленост Реклама
За Военновъздушните сили компанията разпознава приложимостта на последната разработка на авиаторските очила за нощно виждане DIANA A. Охраната на инфраструктурата на авиобазите ни пък залага нуждата от създаване на системи с най-малко субективна оценка, която се подсигурява от термовизионните сензорни линии с неохлаждаеми термовизионни камери Minion. От изключителна значимост за тези системи е и информацията за възможни далекообхватни закани, които обезпечават мултисензорите на ОПТИКС.

Екипът на компанията прави оценка извънредно високо значимостта на тематиката за национална сигурност и защита. Напълно е осъзната и прочувствената мощна мотивация на чиновниците от подразделенията, сложени на първа линия, която не се основава на ненавист към отсрещната страна, а на любовта към това, което е зад тила на тези бойци. споделя тази мотивация и точно по тази причина компанията съумя да построи личен затворен цикъл на разработки и произвеждане, които да подсигуряват в най-голяма степен сигурността и защитата на България.
Повече информация на: Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР