ДЗЗД Сименс Трон ще достави новите електрически локомотиви на БДЖ,

...
ДЗЗД Сименс Трон ще достави новите електрически локомотиви на БДЖ,
Коментари Харесай

БДЖ избра кой да достави новите локомотиви

ДЗЗД " Сименс Трон " ще достави новите електрически локомотиви на БДЖ, оповестиха от държавната железопътна компания. Изборът на реализатор на доставката за локомотиви стана през днешния ден.

До втория стадий на поръчката доближи единственият участник, подал техническа и ценова оферта, ДЗЗД " Сименс Трон ". Предложената от консорциума цена за осъществяване на поръчката е 55 544 816,10 лева без Данък добавена стойност и е по-ниска от оповестената планирана стойност в процедурата в размер на 57.5 млн. лева без Данък добавена стойност.

В цената са включени цената на локомотивите модел Siemens Smartron, техническа поддръжка и всички нужни аварийни елементи и консумативи за период от 3 години и 600 хиляди км., както и превоз, застраховка и въвеждане в употреба.

По време на договарянията в допълнение е контрактувано нарастване на гаранционния период от 24 на 36 месеца, както и образованието на ремонтния и експлоатационен личен състав на БДЖ за поддръжката на локомотивите.

Намален е и срокът на доставката на първия локомотив до 10 месеца, а окончателната доставка е до 13 месеца след подписването на контракта.

Изборът е резултат от извършените договаряния на съвещание на комисията по оповестената процедура. Името на процедурата е - " Доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя новопроизведени магистрални електрически локомотиви за потребностите на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР