ДЗИ обяви, че застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал,

...
ДЗИ обяви, че застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал,
Коментари Харесай

ДЗИ застрахова безплатно медицинските лица на първа линия в София срещу COVID-19

ДЗИ разгласи, че застрахова гратис медицинските чиновници и различен личен състав, работещи в медицински заведения, където се прави лекуване на ковид в София. Вместо да направи парично подаяние, най-дългогодишната застрахователна компания в България избра да поддържа всички тези медицински лица, които с риск за личния си живот застават на първа линия в нелеката битка с вируса. Инициативата на компанията е проведена в партньорство със Софийската лекарска гилдия на Българския лекарски съюз.
Всички лекари, медицински сестри, лаборанти, регистратори, санитари, водачи, работещи в Спешна помощ и интензивните отделения на държавните и градските лечебни заведения, които са директно ангажирани в лекуването на ковид, както и пулмолозите, рентгенолозите и рентгеновите лаборанти в лечебни заведения, лекуващи ковид в София към днешна дата, на възраст под 65 години попадат в обсега на груповата рискова застраховка „ Живот “ с покритие COVID-19. Застраховката е годна от през днешния ден за период от 6 месеца и планува погашение на застрахователната сума от 1000 лева при краткотрайна нетрудоспособност за времето на домашно лекуване при определяне на зараза с COVID-19 и 1500 лева при краткотрайна нетрудоспособност за времето на болничен престой при определяне на същото заболяване. Към момента медицинските лица, ангажирани директно в битката с епидемията, работят във Военномедицинска академия, „ Пирогов “, Университетска болница „ Александровска “, „ Св. Анна “, Белодробна болница „ Св. София “, Инфекциозна болница „ Проф. Иван Киров “, Втора градска болница и Пета градска болница, и наброяват над 1200 индивида.
Застраховката от ДЗИ ще бъде спомагателна финансова поддръжка за заболелите медицински чиновници към компенсацията от 800 лева, с което Столична Лекарска Колегия на БЛС ще покрепи всеки един от членовете си. СЛК отпуска средствата от Фонда за взаимопомощ, който беше основан на 12 март т.г. за подкрепяне на сътрудници, работещи в условия на COVID-19.
„ Докато доста хора се напасват към работата от вкъщи, десетки хиляди експерти от здравната сфера нямат тази опция – те остават на първа линия в битката против вируса, даже с риск за личния си живот. Възхищаваме се от силата на духа им! Те са днешните герои и аз съм благополучен, че ДЗИ като компания има опция да ги поддържа в този миг. ”, разяснява Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ.
„ Когато нашите лекари и здравни чиновници застават самоотвержено на първа линия, те би трябвало да бъдат спокойни, че има кой да застане зад тях и да ги поддържа. Призоваваме останалите застрахователи в България да създадат подобен жест и към лекарите в страната. “, показа Д-р Асен Меджидиев, ръководител на Софийската лекарска гилдия на Българския лекарски съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР