ДЗИ Животозастраховане ЕАД придоби 100% от ОББ Метлайф - застрахователното

...
ДЗИ Животозастраховане ЕАД придоби 100% от ОББ Метлайф - застрахователното
Коментари Харесай

ДЗИ придоби 100% от ОББ Метлайф и вече ще държи 21% от пазара в животозастраховането

" ДЗИ Животозастраховане " ЕАД закупи 100% от " ОББ Метлайф " - застрахователното сдружение на ОББ, заяви на конференция през днешния ден Петър Андронов - управител на КВС Group за България, ръководител на надзорния съвет на " ОББ Животозастраховане " и ръководител на управителния съвет на ОББ.

Досега ДЗИ притежаваше 60%. Сделката за придобиването на останалите 40% от сдружението бе завършена преди два.

След вписването на измененията в Търговския указател " ОББ Метлайф " ще продължи работа под ново име - " ОББ животозастраховане " ЕАД. То ще действа до цялостното си консолидиране в ДЗИ, което се чака в края на годината.

ДЗИ и " ОББ Метлайф " ще имат общо 21% пазарен дял в животозастраховането на българския пазар след прехвърлянето на близо 400-те хиляди (към края на 2017 г.) клиенти на " ОББ Метлайф " към ДЗИ.

Няма да има промени във връзка с изискванията и договорите на клиентите.

Промени обаче има в управителните препоръки на ДЗИ и " ОББ Животозастраховане ".

Бистра Василева ще бъде Член на УС и Изпълнителен шеф „ Общо и корпоративно обезпечаване “, Евгени Бенбасат ще бъде Член на УС и Изпълнителен шеф „ Банково и животозастраховане “. Евгени Бенбасат се причислява към топ мениджмънта на ДЗИ от позицията Изпълнителен шеф на ОББ Метлайф, която заема от 2009 година досега. Стефан Делат е третият нов член на Управителния съвет, заемащ длъжността Изпълнителен шеф “Финанси “ и „ Риск ”. До момента той е основен финансов шеф на CSOB, Словакия. Коста Чолаков и Дияна Стойнова ще продължат да извършват своите отговорности, надлежно като основен изпълнителен шеф и основен търговски шеф, както и да бъдат членове на Управителния съвет.

Надзорният съвет на " ОББ Животозастраховане " е бъде управляван от Петър Андронов. Другите му членове ще бъдат Йохан Демен и Григорий Вазов (членове също на Народно събрание на ДЗИ).

Новата компания ще продължи бизнес тактиката на ОББ Метлайф посредством слагане на акцент върху капиталовите и спестовни артикули, които и досега са били в центъра на приоритетните области на работа на компанията.

„ Близо 60% от продуктите, предлагани от ОББ Метлайф до момента, са рискови, капиталови и спестовни артикули, които не са директно свързани с банковите артикули. Ще работим да запазим този дял. Виждаме огромен капацитет за напредък на капиталовите и спестовните застрахователни артикули заради трендовете на пазара през последните години за ниски лихвени проценти и увеличение на спестяванията. Стремим се към лидерската позиция на пазара и към превръщането ни в пример във връзка с качеството на нашите артикули ", сподели Коста Чолаков, ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на ДЗИ и на " ОББ Животозастраховане ".

С приключването на договорката ОББ Животозастраховане става част от KBC Груп в България. Сделката е утвърдена от регулаторните и антитръстовите органи и е входирана за регистрация в Търговския указател.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР