Дюните на морски плаж Смокиня не са засегнати от дейностите

...
Дюните на морски плаж Смокиня не са засегнати от дейностите
Коментари Харесай

Дюните на плажа Смокиня не са засегнати от багера

Дюните на морски плаж " Смокиня " не са наранени от дейностите по подготовка на пясъка за летния сезон. Това е открила инспекция, осъществена от специалисти на Регионалната дирекция по запазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас.
Още по тематиката
Проверката е осъществена след сигнал за повредени дюни образования в северната част на плажа. В сигнала се посочвали подозрения, че увреждането е станало с тежкотоварна техника, с която се е разстилал пясъка.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че при инспекцията на терен, специалистите са открили, че на плажа се правят действия по подготовка за слагане на преместваеми обекти.

Местоположението на бъдещите преместваеми обекти е било обозначено с колчета. Извършено е снимане с GPS, което е открило, че няма наранени пясъчни дюни.

Новата скица за разполагане на преместваеми обекти и уреди на плажа не е импортирана за координиране с Регионална инспекция за опазване на околната среда. Дадено е наставление да бъдат прекратени всевъзможни дейности до координиране на схемата с дирекцията.

Окръжна прокуратура - Бургас също се самосезира и разпореди инспекция по данни, посочени в медийни изявления, касаещи разораване на пясъчна линия на плаж " Смокиня ", общ. Созопол. Проверката ще бъде осъществена от чиновници на ОД на МВР-Бургас и стартира неотложно.

Окръжна прокуратура - Бургас би трябвало да бъде известена за подхванатите ограничения в период до 19 април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР