Дюнер се консумира по целия свят - в Кьолн, Лондон,

...
Дюнер се консумира по целия свят - в Кьолн, Лондон,
Коментари Харесай

Дюнерът на Лукас Подолски избива рибата

" Дюнер се употребява по целия свят - в Кьолн, Лондон, Милано, Истанбул, даже в Япония. Плосък самун, месо, салата и апетитен сос - приготвянето е постоянно едно и също. И въпреки всичко дюнерът на " Mangal - Lukas Podolski 10 " (б.а. " mangal " на турски значи " грил " ) е неповторим! Нашият самун? Домашно изпечен от личната ни пекарна! Месото ни? Най-високо качество с доста специфични подправки. Салатата ни? Хрупкава и прясно приготвена всеки ден! Нашите сосове? Винаги с това характерно нещо! "

Потекоха ли ви лигите към този момент след този анонс и дояде ли ви се апетитен дюнер? Да, това е част от превюто за веригата дюнерджийници на Лукас Подолски. След като видя, че краят на кариерата му наближава, някогашният международен първенец с Германия, който се състезава за полския Гурник Забже, се отдаде на бизнес.





Роденият в 4-милионния полски град Гливице реши да влага част от средствата си, припечелени от футбола и тимовете, където мина част от кариерата му - юношата на Кьолн мина и през всички поколения на " козлите ", а по-късно пази цветовете на Байерн, Арсенал, Интер, Галатасарай, Висел Кобе и Анталияспор. Веригата дюнерджийници оказва помощ чистото положение на футболиста все още да е към 177 милиона паунда!

" Mangal - Lukas Podolski 10 " първо отвори ресторант в Кьолн, което е и най-логично, защото Полди е на респект в града. Вече има 34 заведения из цяла Германия, като даже стъпи и на пазара в меката на дюнерите - Берлин, а това по никакъв начин не е малко. Намира се на " Котбусер дам " - едно от най-оживените улици в немската столица.





Един ресторант има и в Кобленц - един от красивите градове в страната, а местонахождението му е на " Хонефелдер щрасе ", скоро ще има и в Дуисбург.

Разбира се, най-големият брой от заведенията за бързо хранене има в Кьолн и околията - 13, като едно от тях се намира директно до прословутата катедрала в града.

Други градове, в които можете да опитате от асортимента на " Mangal - Lukas Podolski 10 ", са Мьонхенгладбах, Дюселдорф, Леверкузен, Бон...







Вчера, преди мача Шотландия - Швейцария, опашката не спираше да се вие от момента на отварянето до късно след конфликта, а хората се любуваха на вкусна храна.

Тук би трябвало да се означи и фактът, че усетът на локалния дюнер е много по-различен от този, на който сме привикнали в България или даже Турция. Всъщност в началото дюнерът стартира да завладява Германия и Европа от Берлин през 60-те години на предишния век, а първоначално се предлага единствено питка и месо, само че след това еволюира и доближава днешния си тип.





Цените са си напълно европейски - както желаете го разбирайте. Дюнерът е 7.90 евро, има и алтернатива за порция с картофки и напитка - 13 единици от европейската валута.

" Подолски сандвич " се предлага за към 7 евро.



Допълнително се доплаща 1.50 евро, в случай че желаете да сложите и сирене, както и още глезотийки като кетчуп или различен сос, обогатяващи яденето.

Предлагат се и разнообразни пакетирани снаксове и чипсове, които можете умерено да хапвате, до момента в който крачите по улицата.

Наред с всичко това и палитрата от разнообразни заведения и магазини, най-разпространени са тези на турците, живеещи в Германия.

Те са и най-оборотни, съвсем всичките се намират в централната част на градовете, а и цените са повече от естествени.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР